"Roni ili Stiven? To je kao porediti Alija i Tajsona"

Podeli:
Linnea Rheborg/Getty Images

Nekadašnja snuker zvezda Džimi Vajt govorio je o tome ko je najveći igrač snukera svih vremena, a dvojicu najpopularnijih u istoriji uporedio je sa slavnim bokserima – Muhamedom Alijem i Majkom Tajsonom.

Vajt je izneo svoje mišljenje.

Povezano

Mislim da ne bi trebalo da se mnogo razmišlja o tome ko je najbolja trojka svih vremena – moje mišljenje je da su to Stiv Dejvis, Stiven Hendri i Roni O’Saliven. Rekao bih da je Roni najbolji među njima, a Dejvis i Hendri su iza njega izjednačeni na drugom mestu. Mislim da je u Ronijevo vreme konkurencija bila najjača – tada ste imali druge sjajne igrače poput Džona Higinsa, Marka Vilijamsa i Pola Hantera, a Roni je ipak dominirao. U razgovoru za najboljeg ikada valja spomenuti i Higinsa i Vilijamsa – ko zna koliko bi oni osvojili svetskih titula da nije bilo Ronija”, izjavio je Džimi Vajt za Jurosport.

“Kada je Hendri prevazišao Dejvisa, ja sam mislio da to niko nikada neće nadmašiti. A onda se pojavio O’Saliven i potpuno me demantovao. Kada govorite o njima dvojici, Hendriju i O’Salivenu, to je kao da poredite Muhameda Alija i Majka Tajsona. ”, izjavio je Vajt.

Vajt je nekadašnji svetski broj dva i osvajač 10 ranigrnih turnira, a zbog svog napadačkog stila igre bio je veoma popularan među navijačima.

Stiven Hendri i Roni O’Saliven smatraju se najvećim igračima snukera svih vremena. Hendi je sedam puta bio svetski šampion, po čemu je rekorder u istoriji ovog sporta, a povukao se iz snukera 2012. godine. O’Saliven je, sa druge strane vlasnik rekorda po broju osvojenih turnira Trostruke krune i broja trocifrenih brejkova u karijeri.