Povratak britanskog sporta: Tramp i Roni kreću u junu

Podeli:
Linnea Rheborg/Getty Images

Snuker će biti prvi sport koji će se zvanično vraditi u Velikoj Britaniji od starta pandemije koronavirusa – hibernaciju prekida Šampionat liga, koja će na programu biti između prvog i 11. juna u Milton Kinsu. Najbolje svetske igrače predvodiće prvi štap sveta Džad Tramp.

Osim Trampa, na turniru će nastupiti i svetski broj dva Nil Robertson, a pobedniku će pripasti nagrada od 30 hiljada dolara i mesto u Šampionatu šampiona.

Povezano

Na turniru će nastupiti i najveća svetska zvezda Roni O’Saliven, a usled pandemije tokom tunrira će važiti određena pravila koja imaju za cilj da spreče širenje zaraze.

Igrači će sedeti najmanje dva metra udaljeni jedan od drugog tokom mečeva, koristiće tečnost za dezinfekciju ruku pre mečeva i izbegavaže rukovanje, sudije će se truditi da se ne približavaju igračima na manje od dva metra, a igrači neće moći da imaju goste na mečevima, kao što je to inače običaj.

Snuker se nije igrao od 15. marta, kada je Džad Tramp osvojio Otvoreno prvenstvo Gibraltara, a ni na tom događaju nije bilo gledalaca.