RLWC: Ubedljivi trijumfi domaćina i Fidžija

Vesti ragbi 28. okt. 201713:36 > 13:53
Podeli:
Bradley Kanaris/Getty Images

Drugog dana Svetskog kupa u ragbiju 13 (RLWC) odigrani su prvi mečevi u grupama B, C i D, a ubedljive pobede zabeležili su domaće selekcije Papue Nove Gvineje i Novog Zelanda, kao i reprezentacija Fidžija.

Posle Australije i preostala dva domaćina Novi Zeland i Papua Nova Gvineja zabeležili su trijumfe. Novozelanđani, nominalno drugi favorit za titulu, savladali su Samou 38:8. Mora se priznati da je ekipa Samoe odlično parirala u prvih 40 minuta kada su zaostajali samo 10:4, ali u nastavku Kiviji su preuzeli stvar u svoje ruke i rutinski rešili meč.

U Grupi C Papua Nova Gvineja ostvarila je trijumf, verovatno vredan četvrtfinala. Razbila je Vels 50:6. Velšani su bili toliko inferiorni, da su prve i jedine poene postigli tek u poslednjem minutu. Ovim porazom gotovo su izgubili sve šanse za četvrtfinale.

Fidži je pokazao klasu i već na startu srušio snove Amerikancima da bi mogli da ponove uspeh od pre četiri godine kada su prošli do četvrtfinala. To će moći samo prva u Grupi D, a kako su SAD izgubile od Fidžija 58:12, jasno je da im ostaje samo teorija kao nada da bi mogli među osam.