RLWC: Engleska ubedljivo do polufinala

Vesti ragbi 19. nov. 20178:17 > 8:18
Podeli:
Scott Barbour/Getty Images

Engleska je poslednji polufinalista Svetskog kupa u ragbiju 13 pošto je u četvrtfinalu u Melburnu savladala Papu Novu Gvineju rezultatom 36:6.

U prvom poluvremenu vodila se velika borba sa mnogo grešaka sa obe strane, posbno u napadu.

Međutim, Papuanci su bili nešto nedisciplinovaniji pa su omogućavali Englezima i po desetak napada u nizu. To su favoriti iskoristili i postigli tri lepa eseja, dva preko Džermejna Mekgilverija i preko rezerviste Aleksa Volmslija za 14:0.

Papua je imala svoje šanse, a najbolju u poslednjem napadu prvog poluvremena, međutim, esej Kata Otija poništen je zbog prethodnog prekršaja.

U drugom poluvremenu Englezi su stabilizovali igru u napadu, dok su Papuanci fizički pali pa su Ben Kari i Rajan Hol postigli esej kao i Kalum Votkins koji je to učinio dva puta posle sjajnih asistencija Mekgiverlija.

Ipak, da se nisu slučajno ovde našli Papuanci su dolazali u 60. minutu kada je Geri Lo krunisao fenomenalnu akciju svoje ekipe i postigao počasni esej.

U polufinalu koje je na programu u subotu u 06:05 časova Engleska će igrati sa Tongom i imaće šansu da se prvi put plasira u finale Svetskog kupa od 1995.

Taj meč, kao i drugi između Australije i Fidžija, koji je na programu dan ranije od 10:05 časova, možete pratiti u prenosima na SK2.