Kolisi igra Kari kup, a ne Kup četiri nacije

Vesti ragbi 3. jul 201918:30 > 18:56
Podeli:
Photo by Carl Fourie/Gallo Images/Getty Images

Kapiten reprezentacije Južne Afrike Sija Kolisi koji se oporavlja od povrede kolena će najverovatnije igrati Kari kup umesto Kup četiri nacije pre nego što se vrati u dres reprezentacije.

Kolisi se povredio kada je nastupao za svoj matični klub Stormers u takmičenju Super ragbi krajem maja ove godine i gotovo je izvesno da će propustiti prve dve utakmice u Kupu četiri nacije na domaćem terenu sa Australijom 20. jula i u gostima sa Novim Zelandom nedelju dana kasnije.

Bićemo oprezni sa Sijem da bismo bili sigurni da je spreman za Svetsko prvenstvo, koje je najbitnije takmičenje za nas u ovom delu godine. Sačekaćemo rezultate skenera pa ćemo odlučiti kakav će biti protokol za povratak na teren“, rekao je selektor reprezentacije Resi Erasumus.

Kapiten Južnoafričke republike će igrati Kari kup za domaći klub Zapadna Provansa, dok ‚Sprinboksi‘ budu u Novom Zelandu. Cilj je da se 28-godišnji igrač vrati za meč sa Argentinom u okviru Kupa četiri nacije.

Mislim da ako ga budemo forsirali da igra protiv Novog Zelanda postoji šansa da ne bude potpuno spreman za Svetsko prvenstvo“, izjavio je Erasmus.

Kolisi je prvi tamnoputi kapiten Južne Afrike, a njegova popularnost u domovini prevazilazi sporstke okvire.