Domaćin silan sa Rusijom na startu SP u ragbiju

Vesti ragbi 20. sep. 201915:00 > 15:02
Podeli:
Stu Forster/Getty Images

Na otvaranju Svetskog prvenstva u ragbiju, na rasprodatom stadionu u Tokiju, selekcija domaćina Japana savladala je Rusiju 30:10 i osvojila pet bodova u okviru grupe A.

Pred 50.000 navijača utakmica je šokantno počela esejom Rusije već u petom minutu, što je i najbrži esej u istoriji Svetskog kupa. Nesigurnost u hvatanju lopte arijera Japana Tupoua kaznio je Golosnicki, a Kušnarev je konverzijom doneo 0:7 Rusiji.

Japan je mnogo grešio u dodavanju, posebno su probleme imali u hvatanju visokih lopti, ali preko neverovatno brzog krila Kotara Matsušime smanjili su prednost na 5:7, da bi isti igrač svojim drugim esejom doneo i prvu prednost „Hrabrim pupoljcima“ za 10:7.

Uz dobro šutiranje i raznovrsnu igru u napadu u drugom poluvremenu bilo je sve brzo rešeno. Esej Labušanja i treći esej najboljeg igrača utakmice Matsušime obezbedili su nedostižnu prednost selekciji Džejmiji Džozefa, a precizni šutevi Tamure i Tanake obezbedili su da prednost bude +20.

Japan je dobio 4 boda za pobedu i 1 za 4 eseja na meču, dok je Rusija ostala bez bodova.

U subotu su na programu tri meča, uz direktne prenose na kanalima Sport kluba: Australija – Fidži (od 6.45), Argentina – Francuska (9.45) i Novi Zeland – Južna Afrika (11.45).