Irci deklasirali Ruse uz bonus poen

Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Irska ragbi reprezentacija slavila je protiv Rusije u trećem kolu grupe A Svetskog kupa u Japanu. Rezultat je bio 35:0, a kako su Irci imali više od četiri eseja došli su do bonus poena.

Irci su odmah u drugom minutu došli do eseja protiv autsajdera Rusa. Esej je postigao Kerni dok je Sekston imao uspešnu konverziju. Inače taj esej je bio najbrži ikada na Svetskim kupovima. Već u 13. minutu je Irska došla do novih poena kada je O’Mahoni uneo loptu iza ruskog gola, a opet je Sekston imao uspešnu konverziju za 14:0. 

Pred sam kraj poluvremena je u 35. minutu Irska došla do trećeg eseja i to preko Radoka pa je na poluvremenu bilo 21:0. 

Irska je imala malo problema sa Rusima jer joj je dosta vremena trebalo za četvrti esej, pa je tek posle 22 minuta drugog poluvremena poentirao Konvej, a uz uspešno pretvaranje bilo je 28:0. Na samom kraju još jedan esej za Irsku u 75. minutu je postigao Ringrouz. Posle šuta Kartija bilo je konačnih 35:0. 

Irska je sada prva na tabeli grupe A sa 11 poena iz tri meča dok Japan koji u subotu igra sa Samoom svoj treći meč ima devet poena. Škotska i Samoa imaju po pet poena iz dva meča dok Rusi nemaju ni poen posle tri odigrane utakmice.