Australija bez problema sa Urugvajem

Vesti ragbi 5. okt. 201910:41 > 10:47
Podeli:
Shaun Botterill/Getty Images

Ragbisti Australije savladali su Urugvaj 45:10 u meču grupe D Svetskog kupa. Australijanci su došli do četiri eseja u ovom meču pa su ostvarili i bonus poen.

Već u šestom minutu je Australija stigla do prvog eseja kada je loptu iza gola Urugvajaca uneo Hejlet Peti, a uz pretvaranje je bilo 7:0. Berćezi je samo šest minuta kasnije doneo prve poene Urugvaju i to iz prekršaja pa je smanjio na 7:3. Ipak Australija je do poluvremena došla do još dva eseja, najpre preko Petaje, a zatim i preko Kuridranija. Jedno je samo pretvaranje bilo uspešno u tim esejima pa je rezultat bio 19:3 posle 40 minuta igre. 

Drugo poluvreme počinje još jednim esejom Kuridranija pa je to bio četvrti esej i već tada su Australijanci obezbedili bonus poen. Do kraja su eseje postigli još Genija, Sliper i Hejlet Peti, dok je za Urugvaj poentirao Dijana za konačnih 45:10 uz uspešno pretvaranje Berćezija. 

Australija je sada prva u grupi D sa 11 poena, Vels koji ima meč manje i koji je savladao već Australijance ima 9, sledi Fidži sa 7, Gruzija sa 5 i Urugvaj sa 4 poena. Australija treba da igra još sa Gruzijom 11. oktobra, a Vels će dva dana ranije igrati sa Fidžijem.