Kiša donekle usporila Australijance

Vesti ragbi 11. okt. 201914:14 > 14:23
Podeli:
Stu Forster/Getty Images

Reprezentacija Australije je savladala Gruziju u poslednjem meču grupne faze 27:8. Australijanci su došli do četiri eseja i time su došli i do bonus poena.

U prvom poluvremenu je kiša dosta smetala Australiji koja nije mogla da razvije dovoljno igru i Gruzijci su na tome zasnivali svoju odbranu. Nik Vajt je došao do prvog eseja tek u 23. minutu, a uz uspešno pretvaranje je bilo 7:0. Matiašvili je smanjio nekoliko minuta posle postigao pogodak iz kazne te je smanjio na 7:3, a Tumoa je isom merom uzvratio do kraja poluvremena pa je bilo 10:3 na velikom odmoru. 

Australiji je čak 20 minuta bilo potrebno da dođe do novog eseja i to preko Koroibetea, a zatim je i Gruzija postigla svoj prvi esej u 70. minutu kada je loptu iza gola protivnika preneo Todua. 

Ipak Australijanci su brzo došli do još dva eseja u 75. i 79. preko Dempsija i Genije, a kako nije bilo uspešnog pretvaranja meč je završen 27:8.

Australija ima sada 16 poena, ali će verovatno biti druga. Vels je drugi sa 14 poena i utakmicom manje. Velšani tek treba da igra u nedelju sa Urugvajcima gde su veliki favoriti i pobeda ih vodi na prvo mesto, a čak i da se meč ne odigra zbog najavljenog tajfuna biće prvi. 

Gruzija je porazom izgubila šansu za treće mesto koje vodi na sledeći Svetski kup 2023. u Francuskoj, a na toj poziciji će biti Fidži.