Princ u poseti ragbistima Velsa pred polufinale SK

Vesti ragbi 24. okt 20192:44 > 2:56
Printscreen

Princ Čarls posetio je ragbi reprezentaciju Velsa tokom svog boravka u Tokiju.

Princ od Velsa boravi ovih dana u Tokiju zbog ustoličenja novog japanskog cara Naruhita, a iskoristo je svoju posetu Jpanu i za kratko druženje sa ragbistima Velsa koji se u Tokiju pripremaju za polufinalni duel Svetskog kupa sa Južnom Afrikom (nedelja, 27. oktobar, Sport Klub 1 u 10 časova).

Ken Ovens posle je novinarima rekao da su igrači kratko razgovarali sa princem i našalio se kako je Vin Džons pokušao da sklopi neki dogovor sa Njegovim visočanstvom:

„Kratko sam porazgovarao sa njim. Lepo ga je videti sa značkom Landoverija (mesto u Velsu, prim.aut). Mislim da je Vin Džons pokušao da sklopi neki dogovor sa njim. Mislim da imaju komšijska imanja. Šalim se naravno, imali smo samo kratak razgovor sa njim i poželeo nam je sreću u meču u nedelju“, rekao je Ovens.

Ipak, to nije bilo sve. Poseban poklon dobio je Oven Lejn kome je princ Čarls uručio kapu Svetskog kupa koju su dobili i svi igrači svih reprezentacija. Ipak, Lejn je imao tu čast da mu kapu uruči lično princ od Velsa.

Igrači su Čarlsu poklonili dres reprezentacije sa potpisima svih igrača.

Trener reprezentacije Alan Filips rekao e da je razgovor sa princem bio sjajno iskustvo:

„Ovakve prilike vam se ne ukazuju često. Nekoliko puta smo se sreli do sada, sjajno je što njegovi sinovi takođe prate ragbi. Bio sam malo drzak jutros i zamolio sam ga da uruči kapu Ovenu, a on je rako da bi mu to bilo veliko zadovoljstvo. Svaki put kada ga sretnete ostanete impresionirani. Veoma je skroman, tih i veoma je prijatno društvo“.