SP: Novom Zelandu treće mesto

Vesti ragbi 1. nov 201912:07 > 12:19
Getty Image/ Phil Walter / Staff

Na Svetskom kupu u ragbiju koji se održava u Japanu, u borbi za treće mesto, u bronzanom finalu, selekcija Novog Zelanda ubedljivo je u Tokiju savladala Vels rezultatom 40:17.

Od prvog minuta Olbleksi su bili dominantni, odmorniji i brži, a meč su završili sa šest eseja koje su postigli Mudi, Boden Baret, dva puta Ben Smit, Kroti i Mounga. Briljirao je i u šutevima raspoloženi Riči Mounga, koji je pet puta pogodio za dva poena. U ekipi Velsa eseje su postigli arijer Halam Ejmos, kao i Džoš Adams, a krilu „Crvenih“ ovo je bio sedmi esej u Japanu.

Ova utakmica je bila i oproštaj od reprezentacije legendarnig igrača Oibleksa, Bena Smita, Rajana Krotija, Sonija Bila Vilijamsa, Kirana Rida i Mata Toda. Trener Stiv Hansen se takođe povlači sa klupe, kao i njegov današnji protivnik i zemljak Voren Gatland, koji posle 11 godina napušta klupu Velsa.

Za igrača utakmice proglašen je skakač Novog Zelanda Brodi Retalik.

Utakmici je prisustvovao i bivši japanski car Akihito, koji se sa trona povukao proletos, a nasledio ga je najstariji sin Naruhito. 86-godišnji Akihito burno je bio pozdravljen od skoro 50.000 ljudi u Tokiju, kada se pojavio na velikom ekranu između dva poluvremena.

U subotu u velikom finalu u Jokohami u 9.55 sati uz direktan prenos na Sport Klubu 1 sastaju se Engleska i Južna Afrika.