Čudesni oporavak – na nogama posle 11 nedelja

Vesti ragbi 21. mar. 202015:30 > 15:32
Podeli:
Henry Browne/Getty Images

Novozelandski ragbista Majkl Fatijalofa stao je na noge i hoda bez ikakve pomoći manje od 11 nedelja pošto je doživeo ozbiljnu povredu vrata.

Fatijalofa igra za Vorčester, a od 4. januara je bio u bolnici, pošto se povredio na utakmici sa Sarasensijem.

Svedoci ste čuda koje čak ni medicinski profesionalci ne mogu da objasne. Toliko su iznenađeni njegovim napretkom kada se uzme u obzir ozbiljnost njegove povrede”, napisala je Fatijalofina žena Tatjana uz video na kojem se vidi kako on hoda, “Bio je praktično paralizovan od vrata nadole pre samo 10 nedjelja i trenutno za povrede njegove kičmene moždine ne postoji klinički lek, ali je moj neverovatni suprug primer da Bog nije ograničen za ljudsku mudrost. Neverovatno sam zahvalna”.

Fatijalofi je dijagnostikovana kontuzija kičme, koja dovodi do kompresija na kičmu, zbog čega je morao da bude operisan, da bi se smanji pritisak na kičmenoj moždini. On je više od dve nedelje proveo na odeljenju intenzivne nege u bolnici u Londonu, pre nego što je prebačen na dalje lečenje u Bakingemšir.

Iako je njegova supruga istakla oduševljenje napretkom koji je novozelanski ragbista napravio, dodala je da će vreme koje provode zajedno izvesno biti smanjeno zbog pandemije koronavirusa.