Australija dozvolila do 10.000 gledalaca na stadionima

Vesti ragbi 12. jun. 202012:48 > 12:53
Podeli:
Getty Images/Mark Kolbe

Australija će ukinuti pravilo da se utakmice i sportska takmičenja održavaju bez gledalaca zbog pandemije koronavirusa i od jula će dopustiti na stadionima do 10.000 posetilaca, objavio je u petak australijski premijer Skot Morison.

Dopustićemo dolazak publike na stadione i na druga mesta gde se održavaju sportska takmičenja, uz maksimalan kapacitet do 40.000 mesta”, rekao je Morison.

Pandemija Kovida-19 je bila dosta ograničena u Australiji u kojoj je 7.285 osoba bilo zaraženo, a 102 umrlo od tog virusa, tako da su ragbi i australijski fudbal već nastavili svoja takmičenja.

Ipak, u julu neće biti dopušteno stopostotno popunjavanje kapaciteta, nego samo 25 odsto i svaki će navijač morati da poštuje stroga pravila socijalne distance. Ovo popuštanje mera se ipak ne odnosi na velike stadione sa kapacitetom većim od 40.000 mesta.

Najava australijskog premijera došla je dan pre početka „Super Rugby Aotearoa”, skraćene verzije Super Rugbi takmičenja na Novom Zelandu, koje će biti prvo veće svetsko takmičenje, koje će otvoriti vrata publici.