Švarc iz Šladminga najavio osvajanje slalomskog Globusa

Ostali sportovi 26. jan. 202122:30 > 27. jan. 2021 1:00
Podeli:
REUTERS/Lisi Niesner

Austrijski skijaš Marko Švarc (25) ostvario je drugu pobedu u Svetskom kupu u slalomu, pošto je bio najbrži na legendarnoj stazi "Planaji" u Šladmingu.

Iako je Švarc bio tek šestoplasirani posle prve vožnje, 25-godišnjak iz Filaha je sa drugim vremenom druge vožnje uspeo da se popne na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Do četvrte pobede u karijeru u Svetskom kupu stigao je sa ukupnim vremenom 1:44.04 minuta. Na postolju su se našla i dvojica Francuza, Kleman Noel sa 68 stotinki zaostatka i Aleksis Panturo, vodeći u generalnom plasmanu Svetskog kupa, sa 82 stotinke slabijim vremenom od pobedničkog.

U završnici trke, po teškim uslovima na stazi, viđeno je i nekoliko odustajanja, ali i loših vožnji favorita. Trećeplasirani Mihael Mat je pao, drugoplasirani Sebastijan Fos-Solevag odvezao nešto lošije, a do cilja nije došao ni vodeći Manuel Feler, koji je tako „poklonio“ pobedu svom zemljaku Švarcu.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodeći Aleksis Panturo ima 860 bodova, drugoplasirani Švajcarac Marko Odermat 607, a trećeplasirani Marko Švarc 566.

U slalomu, četiri trke pre kraja, ubedljivo vodi Švarc sa 489 bodova, drugoplasirani Fos-Solevag ima 358, a trećeplasirani Feler 324 boda.

U subotu i nedelju u francuskom Šamoniju na programu su još dva slaloma.

Komentari

Vaš komentar