SP: Crna Gora obezbedila tri medalje, jedno finale

Ostali sportovi 28. okt 202216:21 > 21:14
Privatna arhiva

Boćari iz Crne Gore ostvarili su veliki uspeh na Svetskom prvenstvu za takmičare do 18 i 23 godine, a uspeh uz malo sreće i kvalitet koji poseduju izabranici Miroslava Perkovića, jednog od najboljih boćara planete, može da bude još veći.

Naime, Gracija Stjepčević i Ilija Belan su izborili plasman u finale, a samim tim i srebrnu medalju u disciplini štafeta. U meču za medalju, momci iz Crne Gore su bili bolji od selekcije Turske. Sada će nastojati da stiignu do finala, do borbe za svetski tron, a u polufinalu su ostvarili fenomenalan rezultat – 51.

Mladi Tivćanin, Gracija Stjepčević, obezbedio je bronzanu medalju u disciplini precizno izbijanje, pobedom nad rivalom iz Turske – 23:10.

privatna arhiva

Gracija će i u ovoj discipline nastojati da stigne do finala i svetskog trona, a jako blizu medalje je bio Mateo Počanić, koji je u četvrtfinalu poražen sa 17:16.

Gracija Stjeočević je pobedio rivala iz Tunisa za plasman u polufinale i sigurnu bronzanu medalju u disciplini brzinsko izbijanje, a poražen je u četvrtfinalu discipline pojedinac. Umor je ipak učinio svoje.

Crna Gora je osvojila tri medalje, pokazala ogroman potencijal, a sada ostaje da se vidi da li srebro i dve bronze, mogu da dobiju veći sjaj.

Komentari

Vaš komentar