Sve je spremno za triatlon spektakl u Kotoru

Podeli:
Ocean Lava Montenegro

U organizaciji Triatlon kluba Multisport, akademije Majer u Kotoru i podršku Opštine Kotor, u Kotoru će 26. septembra biti održano peto izdanje međunarodne triatlon trke “Ocean Lava Montenegro”, u okviru “Ocean Lava” serije takmičenja koja se održavaju u 15 zemalja sveta.

Ova triatlon trka u dugoj distanci “half Ironman” obuhvata 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometar trčanja.

“Od ove godine učesnicima smo omogućili i takmičenje na olimpijskoj distanci, uz 1,5 kilometara plivanja, 50 kilometara vožnje biciklom  i 10 kolometara trčanja. Podsećamo, prošlogodišnje izdanje trke smo odložili zbog pandemije, a iz istih razloga ove godine sa nama će biti oko 300 takmičara iz 45 zemalja sveta, umesto 600 učesnika koji su se prijavili za ovaj sportski događaj. Skoro isti broj, zbog kovid protokola i trenutne situacije sa virusom, iskoristio je mogućnost da nastupi na Ocean Lava Montenegro sledeće godine.”, navodi se u saopštenju organizatora i dodaje:

Ocean Lava Montenegro

“Osim učesnika iz Crne Gore i zemalja regiona, Srbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Makedonija,  tu su i takmičari iz Brazila, Portugalije, Francuske, Nemačke, Austrije, Švajcarske, Švedske, Rusije, Velike Britanije, Ukrajine, Grčke, što predstavlja sjajnu priliku za promociju Kotora, Bokokotorskog zaliva i Crne Gore kao turističke i sportske destinacije”.

Triatlon spektakl je na programu 26. septembra sa početkom u 7 časova ujutro.

Komentari

Vaš komentar