„Agresivno, strpljivo i pametno protiv Japana“

Podeli:
Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nalazi se na pragu ostvarivanja primarnog cilja na Svetskom prvenstvu. Izabranici Vladimira Gojkovića osvojili su drugo mesto u grupi, a prepreka na putu ka četvrtfinalu biće selekcija Japana. Utakmica je na programu 27. juna sa početkom u 14 časova.

Nekada bi duel koji sledi bio lišen neizvesnosti, ali Japan napreduje iz godine u godinu, a potencijal je potvrdio i na planetarnoj smotri. Japanci su pobedili Nemačku sa 13:12, mučili su Grčku iako su izgubili sa 18:7, mučili su Hrvatsku, vodili sa 9:7, 10:8, ali su na kraju poraženi sa 21:13.

Radi se o selekciji koju krase odlične plivačke mogućnosti, atipična igra, presing po celom terenu, fanatična borbenost….

„Neće biti lako protiv Japana, svesni smo toga. Očekuje nas selekcija koja igra presing po celom terenu, koja ima atipičan stil igre. Japanci su izuzetno agresivni na svakom pedlju terena, pobedili su Nemačku, uspešno parirali Grčkoj i Hrvatskoj u prvom poluvremenu. Jako je bitno da pristup meč bude na vrhunskom nivou. Na agresivnost moramo da odgovorimo istom merom. Moramo da budemo strpljivi i pametni od prvog do poslednjeg minuta, jer je to jedini način da slomimo otpor rivala, koji se ne predaje i ne odustaje od svog stila igre, bez obzira na to šta piše na semaforu“, naglasio je Uroš Čučković, jedan od iskusnijih igrača u sastavu reprezentacije i uzdanica francuskog Marseja.

VPSCG/Anna Feher

Na reći Uroša Čučkovića, nadovezao se Vlado Popadić, koji je nedavno stavio paraf na ugovor sa francuskim Strazburom u kojem će igrati zajedno sa Markom Petkovićem.

„Nalazimo se na pragu cilja koji smo zacrtali pre polaska na Svetsko prvenstvo. Poslednje prepreka na putu ka četvrtfinalu je selekcija Japana, koja napreduje iz godine u godinu, koju krasi agresivna igra i prilično atipičan stil. Zadatak je da na agresivnost odgovorimo istom merom, a da sa druge strane, nametnemo stil igre koji nama odgovara, kako bi kvalitet, koji je objektivno na našoj strani došao do izražaja. U ovom momentu mogu da obećam da ćemo se boriti od prvog do poslednjeg minuta kako bi stigli među osam najboljih selekcija planete“, naglasio je Vlado Popadić.

VPSCG/Anna Feher

Direktan plasman u četvrtfinale izborili su Srbija, Španija, Grčka i Mađarska, a u ostalim mečevima osmine finala, snage će odmeriti Hrvatska i Gruzija, Italija – Australija, SAD – Južna Afrika.

Srbija čeka boljeg iz duela Hrvatske i Gruzije, Španija čeka bolje iz duela Crne Gore i Japana, Grčka čeka boljeg iz duela SAD i Južne Afrike, a Mađarska boljeg iz duela Italije i Australije.

Komentari

Vaš komentar