Ajkule imaju ogroman potencijal – bazeni su priroritet

Podeli:
Printsreen

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Mađarsku sa 12:11 posle izvođenja peteraca (2:1, 2:2, 1:3, 3:2 - 4:3), osvojili su bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina, pokazali da imaju veliki potencijal i mentalnu snagu, jer nisu klonuli duhom posle poraza od Italije u polufinalu, nakon izvođenja petaraca – 14:12.

Mlade “ajkule” su pokazale da su kadre za velika dela, imaju veliki potencijal, veliku perspektivu, ali je od izuzetnog značaja da im se u periodu koji sledi, obezbede adekvatni uslovi za rad, da se osposobe bazeni u Kotoru i Herceg Novom.

Pored toga, važno je napomenuti da Crna Gora u ovom trenutku nema najkvalitetniju seniorsku reprezentaciju na planeti, ali jednu od najperspektivnijih ima.

”Pre svega, velike čestitke igračima. Nije bilo lako igrati posle onakve eliminacije u polufinalu, na peterce od Italije. Ipak, igrači su se skupili, pokazali karakter, pokazali čvrstinu i mentalnu snagu”, izjavio je šef strućnog štaba vaterpolo reprezentacije Crne Gore do 20 godina, Miodrag Mirović, pa nastavio:

”Zaslužili smo medalju na osnovu svega što smo prikazali kako na Svetskom prvenstvu, tako i tokom priprema. Igrači su od prvog dana priprema do poslednjeg dana takmičenja disali kao jedan, disciplina je bila besprekorna i u svakom momentu su pružali maksimum. Neizmerno sam ponosan na njih. Radi se o momcima koji su velika i svetla budućnost crnogorskog vaterpola”.

Uspeh na Svetskom prvenstvu u Pragu će sigurno biti dodatni podstrek za još veći rad, trud i odricanja u periodu koji sledi.

VPSCG

”Tek sada treba da nastavimo sa velikim radom, jer u budućnosti možemo da donesemo još mnogo medalja Crnoj Gori. Hvala stručnom štabu i Vaterpolo savezu Crne Gore koji nam je omogućio sjajne uslove za rad. Veliki doprinos ovoj medalji dao je selektor Vladimir Gojković koji je svih ovih godina radio sa ovim igračima i koji je sa nama bio na ovom šampionatu i pružao nam podršku”, zaključio je Miodrag Mirović.

Crna Gora može da se pohvali da ima izuzetno mlade i talentovane vaterpoliste, da ima generaciju koja je kadra da osvaja medalje na velikim takmičenjima, ali priroritet nad priroritetima je da se momcima obezbede uslovi za normalan rad. Bazeni u Kotoru i Herceg Novom moraju biti u funkciji što pre.

Komentari

Vaš komentar