Ajkule neće da stanu: Mesto nam je u Tokiju

Podeli:
vaterpolo reprezentacija Crne Gore
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su pobedama nad Kanadom (21:7), Brazilom (15:5), Grčkom (8:4), Gruzijom (11:9) i Holandijom (13:7), da stignu do polufinala kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Roterdamu.

Sada imaju dve meč lopte za plasman u Tokio. Prvu će natojati da iskoriste već u subotu, 20. februara, protiv Hrvatske u polufinalu, a u ovom trenutku niko u sastavu reprezentacije Crne Gore ne želi da razmišlja o opciji B, odnosno o duelu za treće mesto protiv slabijeg iz duela Grčka – Rusija.

Nije bilo lako, pre svega psihološki, pripremiti utakmicu prrotiv Holandije. Pritisak je bio veliki, a pobeda imperativ. Nismo imali pravo na grešku, jer popravnog nije bilo, a na talonu je bio san, odnosno plasman na Olimpijske igre. Uspešno smo položili jako težak ispit. U polufinalu smo, očekuju nas nova iskušenja, prvo već protiv Hrvatske. Jasno je da će nijanse odlučivati pitanje pobednika, a na osnovu svega što su do sada prikazali na turniru u Roterdamu, nemam nikakvu dilemu da su momci zaslužili da budu nagrađeni mestom na Olimpijskim igrama. Kao i svi u timu verujem da će tako i biti”, naglasio je trener francuskog Marseja, asistent Vladimira Gojkovića i svojevremeno jedan od najboljih golmana planete, Miloš Šćepanović.

Prethodna dva duela između Crne Gore i Hrvatske, pripale su popularnim “ajkulama”. Crna Gora je slavila na Evropskom prvenstvu u borbi za bronzanu medalju, a zatim i u četvrtfinalu evropskog turnira Svetske lige.

Znali smo da moramo da budemo na vrhunskom nivou protiv Holandije. Bili smo pod pritiskom, a sa druge strane je bio domaćin turnira, motivisana i rasterećena selekcija, koja napreduje iz godine u godinu. Odigrali smo još jedan jako dobar meč. Kontrolisali smo dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta. Na osnovu svega prikazanog u grupnoj fazi takmičenja i četvrtfinalu, sa mnogo samopouzdanja čekamo duel sa Hrvatskom. Pobedu protiv jedne od najboljih selekcija planete, niko ne može da obeća, ali borbu do poslednjih atoma snage obećavamo”, naglasio je Marko Petković.

Do kraja turnira u Roterdamu, Crna Gora će imati dve meč lopte za plasman na Olimpijske igre. Ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori se nadaju i veruju da će izabranici Vladimira Gojkovića uspeti da iskoriste jednu, da će san pretvoriti u javu, da će igrati na Olimpijskim igrama u Japanu.

Sjajno smo izneli teret koji sa sobom nosi četvrtfinalna utakmica. Za rivala smo imali izuzetno neugodnu selekciju Holandije i znali smo da ne smemo da joj dozvolimo priliku da pripreti, da dođe u priliku da stigne do pobede. Odličnom odbranom, uz dobru igru u napadu, kontrolisali smo dešavanja na meču, a sada sve misli usmeravamo ka Hrvatskoj. Nalazimo se na korak od plasmana na Olimpijske igre, a spremni smo da damo i poslednji atom snage, sve od sebe, da napravimo još jedan korak, da san pretvorimo u javu”, naglasio je Vladan Spaić.

Utakmica između Crne Gore i Hrvatske na programu je 20. septembra sa početkom u 18 časova, dok će u drugom polufinalu, sa početkom u 20 časova, snage odmeriti Grčka i Rusija.

Komentari

Vaš komentar