Ajkule stigle u Nikšić, bliže se tri velika takmičenja

Podeli:
VPSCG

Mini odmor je završen. Vaterpolisti Crne Gore su posle odrađenih pripreme u Herceg Novom, a nakon turnira u Podgorici, nastavili sa radom u Nikšiću, a intenzitet će biti sve jači i jači, jer popularne “ajkule” očekuju tri velika takmičenja, Svetsko i Evropsko prvenstvo, odnosno šampionat Evrope za igrače do 19 godina u Podgorici.

Ekipa još uvek nije kompletna i neće biti do sredine juna, jer dosta reprezentativaca ima obaveza u klubovima, bore se za titule, plasmane u kvalifikacije za Ligu šampiona, a dosta će ih učestvovati i na finalnom turniru elitnog takmičenja, koje 4. juna počinje u Beogradu.

Na pripremama u Nikšiću, ekipi se pridrižio Dušan Banićević, koji je iza sebe ostavio uspešnu sezonu u kapici španskog Sabadelja.

VPSCG

“Osvojili smo trofej u LEN Evrokupu, osvojili smo treće mesto koje donosi kvalifikacije za Ligu šampiona, pa smo zaista zadovoljni ostvarenim. Ono što me ne čini srećnim je činjenica da nismo uspeli da izborimo plasman na finalni turnir Svetske lige. Međutim, s druge strane, kao najmlađa selekcija u Podgorici, stekli smo značajno iskustvo u duelima sa Francuskom, Italijom i Španijom, koje će nam biti od ogromnog značaja za Svetsko prvenstvo koje nas očekuje i koje je prvo veliko iskušenje ove godine”, naglasio je Dušan Banićević.

VPSCG

Mladi i talentovani Kotoranin Petar Vujošević, koji je tokom sezone iz Katara prešao u Primorac, pomono upija savete nešto starijih kolega, još uvek je rano da bude jedan od lidera u seniorskom timu, ali će gotovo sigurno biti jedna od ključnih karika na šampionatu Evrope za igrače do 19 godina.

“San svakog sportiste je da zaigra sa reprezentaciju. Sjajno se osećam na pripremama državnog tima, jer je san postao java, tačnije rečeno polako je počeo da se ostvaruje. Ovog leta, seniorsku reprezentaciju očekuju Svetsko i Evropsko prvenstvo, a nas nešto mlađe šampionat Evrope u Podgorici. Imamo sjajnu generaciju, kadri smo da se umešamo u borbe za medalju, naš cilj je osvajanje zlatne medalje uz veliku podršku sa tribina, kojoj se nadamo”, naglasio je Petar Vujošević.

Sport Klub

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore nastavlja pripreme za tri zaista velika iskušenja. Na šampionatu Evrope do 19 godina cilj jeste jedna od medalja, a u ovom momentu je zaista teško proceniti koji su krajnji dometi jedne od najmlađih reprezentacija na seniorskom Svetskom i Evropskom prvenstvu.

 

Komentari

Vaš komentar