Ajkule u glas: Nastojaćemo da usporimo Španiju

Vaterpolo 28. jun 202211:251 komentar
Podeli:
Sport Klub

Vaterpolisti Crne Gore ostvarili su primarni cilj na Svetskom prenstvu. Posle poraza od Mađarske, pobedili su Gruziju, Brazil i Japan, stigli su do četvrtfinala u kojem će 29. juna sa početkom u 19 časova i 30 minuta igrati protiv Španije.

Španija slovi za velikog favorita na papiru, Španija, uz Mađarsku, slovi za glavnog favorita kada je reč o osvajanju svetskog trona, ali izabranici Vladimira Gojkovića, odlučni su u nameri da se bore do poslednjeg atoma snage, odlučni su u nameri da pokušaju da naprave iznenađenje.

Utakmice sa najboljim selekcijama planete, mnogo će značiti najmlađoj selekciji na planetarnoj smotri, kojoj pre svega nedostaje iskustva i rutiine, jer potencijal nesporno ima. Španija je prva prepreka, plasman u polufinale bi zaista bio podvig, ali bez obzira na epilog meča, kristalno je jasno da će popularne „ajkule“ steći još jedno, zlata vredno iskustvo za period koji sledi.

„Primarni cilj smo ostvarili, a sada sa mnogo motiva čekamo iskušenja koja slede. Prvo u nizu je Španija, koja je favorit na papiru. Radi se o selekciji koja igra izuzetno agresivno u odbrani, sa mnogo tranzicije. Pokrivena je na svim pozicijama, moraćemo da odigramo na izuzetno visokom nivou, kako bi uspeli da pariramo Špancima. Odbrana je u dosadašnjem delu šampionata bila visokom nivou, ali smatram da možemo i bolje. Što se napada tiče, moraćemo da imamo izuzetno visok procenat realizacije, jer Španija igra izuzetno pokretljivo i agresivno u odbrani“, naglasio je selektor Vladimir Gojković.

Sport Klub

Na reči selektora Gojkovića, nadovezao se Dušan Banićević, centar španskog Sabadelja, koji je prošle sezone zajedno za Konstaninom Averkom stigao do trofeja u LEN Evrokupu.

„Imamo izuzetno mladu ekipu, ali mladost sa sobom nosi i veliku glad za uspehom. Nije bilo lako igrati utakmice protiv Gruzije, Brazila i Japana, jer smo na leđima nosili imperativ pobede, a sa druge strane bazena imali izuzetno kvalitetne, borbene i atipične selekcije. Svesni smo da su Španci favoriti. Svesni smo da moramo da sprečimo tranziciju i odigramo na vrhunskom nivou od prvog do poslednjeg minuta, ako želimo, a želimo da budemo ravnopravan rival u duelu koji sledi“, naglasio je Dušan Banićević.

VPSC/Anna Feher

Dušan Matković, momak koji će karijeru nastaviti u španskoj Barseloneti, imaće priliku da u meču koji sledi igra protiv mnogo saigrača u narednoj sezoni.

„Verujem da možemo da budemo konkurentan rival selekciji Španije, koja je veliki favorit, koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje. U meču koji sledi, izuzetno je bitno da oscilacije svedemo na minimum. Bitno je da odbrana od prvog do poslednjeg minuta bude na vrhunskom nivou, moramo da usporimo Špance, sprečimo golove iz tranzicije. Neće biti lako, ali, ponavljam, verujem da smo kadri da odigramo konkurentan meč, da iz pomenute konkurentnosti, pokušamo da stignemo do iznenađenja“, poručio je Dušan Matković.

VPSCG

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će 29. juna odmeriti: Grčka – SAD (13 časova), Srbija – Hrvatska (16), Mađarska – Italija (21). Pobednik duela SAD/Grčka ide na pobednika duela Mađarska/Italija, a pobednik duela Crna Gora/Španija na pobednika duela Srbija/Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar