Bajin trener vaterpolista Vojvodine

Vaterpolo 30. avg. 202117:20 > 17:221 komentar
Podeli:
FOTO: VK Vojvodina

Miroslav Bajin je postavljen za trenera Vojvodine. Posle devet godina rada u Mađarskoj vratio se u Srbiju.

Na klupi crveno-belih zamenio Darka Bilića, koji je ulogu trenera novosadskog tima obavljao od decembra 2017. godine. Bajin će pored trenera prve ekipe voditi računa i o koordinaciji i razvoju rada u mlađim selekcijama.

Miroslav je zapravao dete Vojvodine, u kojoj je prošao sve mlađe selekcije u generaciji sa nekim od najuspešnijih igrača koji su potekli iz novosadskog kluba, da bi se zatim posvetio trenerskom poslu i devet godina radio u klubu sa mlađim kategorijama. Trenerski posao i želja za novim izazovima odveli su ga u Mađarsku, gde je u sredini gde se vrlo malo stranih trenera napravio izuzetne rezultate sa mađarskim klubovima Egerom i Debrecinom, kako sa mlađim kategorijama, tako i u seniorskoj konkurenciji “, stoji u saopštenju Vojvodine.

U nastavku saopštenja iznose se očekivanja od Bajina u predstojećem periodu.

Uspeo je kao retko ko od stranaca, da se nametne i afirmiše kao stručnjak i veliko nam je zadovoljstvo što će ponovo biti deo kluba iz kog je potekao. Iskustvo i znanje koje je stekao o mađarskom načinu treniranja i filozofiji vaterpola, u kombinaciji sa dobro poznatim doktrinama srpske škole vaterpola će sigurno predstavljati izuzetnu kombinaciju na osnovu koje će nastojati da podigne rad u svim strukturama Vojvodine, i da pre svega vrati novosadsku ekipu na prepoznatljivi put brušenja najtalentovanijih igrača i formiranje budućih šampiona

Novosadski klub je već angažovao nekoliko igrača za novu sezonu, pošto su iz Novog Beograda stigli Aleksandar Radanović, Nikola Nikolov i Nikola Bursać. Vojvodina je kao petoplasirana ekipa u Superligi obezbedila učešće u kvalifikacijama za Kup Evrope a od 30. septembra u Novom Sadu će ugostiti Sabadelj, BVSC i Konstantinopolj.

 

Komentari

Vaš komentar