„Brazil? Za nas je svaki meč finale, jako i ozbiljno“

Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolisti Crne Gore arhivirali su poraza od Mađarske – 12:8, kao i pobedu nad Gruzijom – 10:9, a misli usmerili ka duelu protiv selekcije Brazila. Pobeda garantuje drugo mesto u grupi i uslovno rečeno, lakšeg rivala u osmini finala.

Pre početka planetarne smotre, svi su očekivali da će uslovno rečeno lakši rival biti selekcija Nemačke, koju sa klupe vodi Petar Porobić, ali je sada gotovo izvesno da će Crna Gora igrati protiv Japana.

Međutim, rano je za priču u osmini finala. Izabranici Vladimira Gojkovića su pokazali da su kadri da pariraju najboljim selekcijama planete. Odigrali su sjajno protiv Mađarske, ali je mali pad u igri bio dovoljan da jedan od glavnih favorita na šampionatu stigne do pobede. Protiv Gruzije, Crna Gora je igrala sa dosta oscilacija, bilo je sjajnih perioda igre, bilo je perioda kada su se promašeni ziceri nizali kao na traci, ali je na kraju cilj ostaren.

Sada sledi Brazil, koji je poražen od Mađarske sa 20:6 i Gruzije sa 14:10.

Sport Klub

„Brazil? Za nas je svaka utakmica finala, u svakoj nastojimo da stignemo do pobede bez obzira na ime rivala. Imamo mladu ekipu, imali smo dosta oscilacija u prethodna dva meča, ali je najvažnije da smo ostvarili plan. Ono što je bitno u periodu koji sledi, moramo oscilacije da smanjimo, moramo da budemo fokusirani u napadu, kako bi povećali procenat realizacije, dok se agresivna odbrana od prvog do poslednjeg minuta podrazumeva“, naglasio je Vasilije Radović pa nastavio:

VPSCG/Anna Feher

„Protiv Mađarska smo pokazali da možemo da igramo sa najboljim selekcijama planete. Protiv Gruzije smo stigli do pobede, mada smo pitanje pobednika morali da rešimo mnogo ranije. Očekuje nas novo finale. Cilj je pobeda, a svesni smo da pristup meču mora da bude na vrhunskom nivou, moramo da odigramo agresivno u odbrani, pametno i strpljivo u napadu, ako želimo, a želimo da stignemo do cilja, a to je u ovom momentu, drugo mesto u grupi“.

VPSC/Anna Feher

Podsećanja radi, grupa u kojoj se nalaze Mađarska, Crna Gora, Gruzija i Brazil, ukršta sa grupom u kojoj su Hrvatska, Grčka, Japan i Nemačka.

Komentari

Vaš komentar