Dejan Stanojević preuzeo reprezentaciju Gruzije

Podeli:
Dejan Stanojević
Foto: VSS

Dejan Stanojević novi je selektor Gruzije, koju će voditi do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Vaterpolo stručnjak iz Novog Sada bio je selektor Rumunije pet sezona, da bi potom prešao na čelo Kazahstana. Pored reprezentacije, Stanojević će biti i trener Dinama iz Tbilisija, koji igra Ligu šampiona.

Proveo sam dve godine na mestu selektora Kazahstana i ugovor mi je istekao 31. decembra. U pregovorima za dalje nismo mogli da dođemo do dogovora. Za tu zemlju me je, uprkos daljini, kvalitetu i prilikama u tamošnjem vaterpolu, privukla ideja da se obezbede Olimpijske igre u Tokiju. U tome nismo uspeli, a i dosta se toga promenilo zbog koronavirusa. Spreman sam da idem dalje, okrenem novi list i da pratim profesionalne želje”, rekao je Aleksandar Stanojević.

Stanojević će u Gruziji ponovo sarađivati sa Borisom Vapenskim i Dušanom Vasićem, koji nastupaju za Dinamo i u budućnosti će nositi kapicu Gruzije, a nekada su, kao i Stanojević, bili u Vojvodini.

Zadatak je da podmladim i pripremim ekipu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu 2024. Od 14. februara u Roterdamu nam predstoje kvalifikacije za Igre u Tokiju, koje su odložene za ovu godinu, ali male su šanse da obezbedimo mesto na Igrama. Plasman će obezbediti samo tri selekcije, a s obzirom na to da vizu još uvek nisu osigurale vaterpolo sile, kao što su Hrvatska, Crna Gora, Grčka i Rusija, biće to izuzetno teško pomrsiti im planove. U sportu je, međutim, sve moguće, a trudićemo se da ostvarimo što bolji rezultat.

Ono što sigurno raduje novog selektor Gruzije, Dejana Stanojevića, je činjenica da će Gruzija biti domaćin finalnog turnira Svetske lige, što će biti idealna prilika za napredak ove selekcije i ostvarenje cilja, ili ti sna, a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Komentari

Vaš komentar