Delfini pred Hrvatsku: Hladna glava vodi do polufinala

Vaterpolo 28. jun 202216:48 > 16:50
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Vaterpolisti Srbije imali su nekoliko dana da se pripreme za duel u četvrtfinalu Svetskog prvenstva koje je na programu 29. juna sa početkom u 16 časova, jer su osvojili prvo mesto u grupi.

Odmor, a ujedno i čekanje rivala je završeno, pa su izabranici Dejana Savića misli usmerili ka klasiku protiv Hrvatske, koja je u osmini finala prilično lako i ubedljivo izašla na kraj sa Gruzijom – 13:7.

“Ovo je prva ozbiljna utakmica za novu ekipu, veliki ispit za ovakav sastav Srbije. Neće biti lako, odličan je protivnik. Ali motivisani i mentalno maksimalno spremni možemo da pariramo i pobedimo selekciju Hrvatske.  Moje iskustvo kao i iskustvo nekolicine saigrača će biti usmereno da u slučaju nekih nezgodnih situacija ekipu usmerimo na takmičarski put i da je pripremimo da pruži maksimum”, rekao je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije, Branislav Mitrović, pa nastavio:

Branislav Mitrović
Slobodan Sandic

“Generalno gledano, selekcija Hrvatske dobrom odbranom, nastoji i uspeva da održi rivala na mali broj golova. Sa dobrom odbranom otvaraju napad koji tada funkcioniše kako treba. Nama takav stil igre odgovara, očekujem veliku borbu, jako bitna će biti realizacija igrača više, odnosno odbrana sa igračem manje. Ponavljam, nadam se pobedi”.

Nikola Jakšić se nadovezao na reči Branislava Mitrovića.

Nikola Jakšić
FOTO: LEN

“Imali smo kvalitetne treninge u proteklom periodu. Sada nas očekuje najvažnija utakmica na Svetskom prvenstvu. Odlično se poznajemo, tajni nema. Znamo šta treba da uradimo i daćemo maksimum, budite sigurni u to. Obe selekcije su promenile sastave timova, ali obe selekcije su i dalje konkurentne za sam vrh. Očekujem veliku borbu, nadam se pobedi Srbije”, poručio je Nikola Jakšić.

Momak od koga mnogo očekuju navijači u Srbiji, a zaziru navijači u Hrvatskoj je bez ikakve sumnje Dušan Mandić.

Ryan Pierse, Getty Images Sport

“Ovo je najvažnija utakmica. Dueli Srbije i Hrvatske su vaterpolo klasik koji svi vole da gledaju. Oba tima su pretrpela veliki broj izmena u odnosu na Tokio. Ovoj ekipi dosta znači igranje na Svetskom prvenstvu u Gvandžuu. Ipak je to iskustvo svetskog prvenstva pa imamo samo trojicu debitanata. Znamo težinu četvrtfinala. Moramo da budemo, pre svega psihički spremni, jer fizički jesmo. Poznajemo ih, znamo adute, odlučuje hladna glava”, poručio je Mandić.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će 29. juna odmeriti: Grčka – SAD (13 časova), Srbija – Hrvatska (16), Mađarska – Italija (21). Pobednik duela SAD/Grčka ide na pobednika duela Mađarska/Italija, a pobednik duela Crna Gora/Španija na pobednika duela Srbija/Hrvatska.

Komentari

Vaš komentar