Đurđić: Još mi se u glavi vrti prečka protiv Španije

Podeli:
VPSCG/Aleksandra Krupanič

Vaterpolisti Crne Gore sigurno bi pre početka Svetskog prvenstva oberučke prihvatili ponudu da poslednji meč na planetarnoj smotri igraju protiv Mađarske, selekcije koja je kvalitetom i kao domaćin, slovila za jednog od glavnih favorita za osvajanje medalje.

Međutim, meč koji sledi, biće borba za sedmo mesto, jer je Mađarska poražena od Italije u četvrtfinalu, odnosno SAD u razigravanju od petog do osmog mesta, a Crna Gora od Španije i Srbije.

“Naravno da bi prihvatili da poslednji meč na Svetskom prvenstvu bude protiv Mađarske, ali o kvalitetu šampionata govori činjenica da ćemo se protiv Mađara, koji su bili u grupi glavnih favorita za osvajanje medalje, boriti za sedmo mesto. Generalno gledano, zadovoljni smo ostvarenim na Svetskom prvenstvu. Nismo dozvolili iznenađenje, stigli smo među osam najboljih selekcija planete, bili smo konkurentni selekcijama kakve su Mađarska, Srbija i Španija, a jasno je da nam nedostaje iskustva, rutine i induvidualnog kvaliteta”, naglasio je Bogdan Đurđić. pa nastavio:

VPSC/Anna Feher

“Potencijal imamo, to nije sporno, ali nas očekuje još dosta rada kako bi u periodu koji sledi bili daleko konkurentniji kada je reč o borbama za medalju. Objektivno, sve je moglo da bude znatno drugačije da smo uspeli da iznenadimo Španiju, a bili smo jako blizu. Još mi se po glavi vrti prečka koju sam pogodio u završnici meča. Da smo stigli do egala….”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Đurđić je nastavio sa izlaganjem:

Sport Klub

“Potencijal imamo, stičemo iskustvo na takmičenjima kakvo je Svetsko prvenstvo. Videli smo šta nam nedostaje da bi bili još konkurentniji, a prioritet je da podignemo induvidualni kvalitet, koji trenutno imamo na vrhunskom nivou samo na poziciji golmana, gde su sjajni Lazović i Tešanović. Svi ostali u periodu koji sledi, moramo da nastojimo da podignemo nivo igre u oba smera na viši nivo, na nivo, na kojem smo bili protiv Španije u četvrtfinalu”.

Utakmica između Crne Gore i Mađarske na programu je 3. jula sa početkom u 13 časova. Za peto mesto će se boriti Srbija i SAD, za bronzanu medalju Grčka i Hrvatska, a za svetski tron, Italija i Španija.

Komentari

Vaš komentar