EP: Mađarska jača od Crne Gore, sledi borba za SP

Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore odigrala je hrabro, jako i agresivno, ali je Mađarska objektivno bolja. Stigla je do pobede – 11:8 (3:1, 2:3, 2:1, 4:3). zasluženo je stigla do polufinala, dok Crnu Goru očekuje jako bitna borba za plasman od petog do osmog mesta, jer je na talonu plasman na Svetsko prvenstvo, a Crnoj Gori treba bar još jedna pobeda.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Bogdan Đurđić, Miroslav Perković i Kanstantin Averka po dva, Vasilije Radović, Vladan Spaić po jedan. Prevagu na tasu Mađarske, doneli su Silard Janšik sa pet i Kristijan Manherc sa dva gola.

VPSCG/Anna Feher

Mađarska je bolje otvorila utakmicu. Granitnom odbranom je uspela da zatvori gotovo sve prilaze svom golu. Mrežu je uspeo da zatrese jedino Konstanin Averka. S druge strane, Lazovića su na kapitulaciju naterali Anhel, Konarik i Nemet – 3:1.

Crna Gora se nije predavala, pa je preko Bogdana Đurđića uspela da stigne do 2:3. Arbitri nisu dosudili petarac nad Perkovićem, ali jesu igrača više za Mađare, nedugo zatim, a Janšik je pogodio za 4:2. Đurđić je ponovo pogodio peterac za 3:4, ali je odmah dosuđen peterac i na drugoj strani. Pogodio je Manherc – 5:3. Do kraja prvog poluvremena, Miroslav Perković je smanjio na 4:5.

VPSC/Anna Feher

U nastavku meča, rat u bazenu se nastavio, tresle su se prečke na obe srane, a mali propust u defanzivnoj postavci Crne Gore, kaznio je Janšik – 6:4. Nedugo zatim, Averka je poslao pravi projektil u mrežu Mađara – 5:6. U samoj završnici ovog perioda igre, usledila je munjevita kontra Mađara i lak gol Janšika iz tranzicije – 7:5. Mađari su imali veliki kapital uoči poslednje deonice.

VPSCG/Anna Feher

Odmah na početku završnog kvartala, Zalanki je pogodio za 8:5, Manherc za 9:5. Crna Gora se nije predavala, uspela je u režiji Radovića i Đurđiđa da stigne do 7:9. Janšik je pogodio za 10:7, a Perković za 8:10. Averka je na 90 sekundi pre kraja promašio zicer za 9:10, nedugo zatim i Popadić, pa je slavlje Mađara moglo da počne.

U ostalim četvrtfinalim duelima, koje možete da pratite na Sport Klubu HD, snage će odmeriti Španija i Grčka, Hrvatska i Gruzija, odnosno Italija i Francuska.

Komentari

Vaš komentar