EP (Q): Slovenija protiv Nemačke cilja Split

Podeli:
Guliverimages

Evropsko prvenstvo u vaterpolu održaće se u Splitu, a borbe za preostalih osam mesta se vode u Kranju. Reprezentacije su podeljene u četiri grupe, a dve prvoplasirane će izboriti mesto na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Slovenija se nalazi u jako teškoj grupi, ali ima trenutno izglede da stigne do smotre najboljih selekcija Starog kontinenta. Naime, Slovenci su pobedili Belgiju sa 15:10, zatim su slavili protiv Švajcarske sa 11:5, pa ih sada očekuje meč odluke protiv selekcije Nemačke.

Nemci su u prvoj rundi nadigrali Švajcarsku sa 19:1, u drugoj su odigrali nerešeno sa Francuskom – 9:9. Imaju dva boda manje u odnosu na Sloveniju, slove za favorite uoči meča koji je na programu 19. februara, ali Slovenci se uzdaju u prednost domaćeg bazena.

Francuska je prva u grupi, ali je odigrala tri meča. Francuzi su pobedili Švajcarsku sa 25:3, slavili su protiv Belgije sa 20:4, odigrali su nerešeno sa Nemačkom – 9:9, pa sada čekaju epilog duela između Slovenija i Nemačke, te duel poslednjeg kola protiv Slovenije, koji je na programu 20. februara.

Leon Neal/Getty Images

U ostalim grupama, gotovo sigurni putnici na Evropsko prvenstvo su Gruzija i Slovačka, Rumunija i Malta, Holandija, a dilema je Turska ili Ukrajina.

Grupa A: Francuska sedam, Slovenija šest, Nemačka četiri, Belgija i Švajcarska su bez bodova.

Grupa B: Gruzija tri, Slovačka tri, Poljska i Belorusija su bez bodova.

Grupa C: Rumunija i Malta po tri, Irska i Litvanija su bez bodova.

Grupa D: Holandija tri, Turska i Ukrajina po jedan, Izrael je bez bodova.

Komentari

Vaš komentar