EP (U17): Srbija preko Grčke do četvrtfinala

Vaterpolo 14. sep. 202110:19 > 11:54
Podeli:
VSS

Vaterpolisti Srbije izborili su plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva za igrače do 17 godina. Mladi “delfini” pobedili su Tursku sa 17:3, Gruziju sa 17:13, a u meču odluke za osvajanje prvog mesta u grupi, selekciju Grčke – 9:8 (2:2, 2:1, 3:4, 2:1).

Golove za Srbiju, postigli su: Aleksandar Kovačević i Nikola Kojić po tri, Rodoljub Gajić, Zoran Božović i Viktor Urošević po jedan. Raspoloženi za igru u napadu, u sastavu Grčke, bili su Andreas Almaris i Anastasijos Mirilos sa po dva gola.

Duel između Srbije i Grčke, doneo je veliku borbu. Uglavnom se igralo po principu gol za gol. a ulogu meč vinera je prigrabio Viktor Urošević, koji je na 17 sekundi pre kraja, pogodio za konačnih 9:8.

Srbija sada ima dan odmora, čeka rivala u četvrtfinalu, dok će Grčka takmičenje nastaviti u osmini finala, a za mesto u četvrtfinalu će igrati protiv selekcije Rumunije.

Podsećanja radi, reprezentacija Srbije, momci do 20 godina, nedavno su osvojili zlatnu medalju na Svetskom šampionatu. Plasmanom u četvrtfinale, Srbija je obezbedila mesto na Svetskom prvenstvo za igrače do 19 godina, ali su ambicije “delfina” na Malti mnogo veće – cilj je osvajanje jedne od medalja.

Komentari

Vaš komentar