FINA nije gledala meč Srbije i Španije? „VAR radio savršeno“

Vaterpolo 23. sep. 202117:44
Podeli:
xEnricxFontcubertax

Nekoliko meseci po završetku olimpijskog turnira u Tokiju, čelnici FINA su saopštenjem poručili da su u vaterpolo igri napravili veliki pomak napred. Poručuju da je VAR tehnologija u vaterpolu otklonila sve nepravde. Možda bi i mogli da se hvale ovakvim rezultatima da Srbija nije dobila Španiju u polufinalu olimpijskog turnira.

U tom meču su sudije poklonile gol Španiji i to u ključnim mometima meča. Sudija Aleksandresku je priznao gol Španiji protiv Srbije posle gledanja ponovljenog snimka iako je bilo jasno da lopta nije punim obimom prešla liniju. „Delfini“ se nisu obazirali na ovu sudijsku nepravdu i dobili su meč, pa je taj veliki kiks sudija ipak ostao neopažen i FINA može da kaže da je VAR veliki uspeh ovog sporta.

VAR tehnoligija se koristila na 74 utakmice na Olimpijskim igrama i 13 odluka je napravljeno u ženskom i 14 u muškom turniru. Neke odluke na televiziji se možda nisu mogle videti, ali VAR kamere su tačno na gol liniji. Tačnost je pomogla sudijama da procene da li su lopte prešle leniju 100 odsto„, stoju u saopštenu FINA.

FINA dodaje da su ovime izbegnuti veliki skandali kakvi su postojali na Igrama u Londonu 2012. i Svetskom prvenstvu 2018. godine.

Komentari

Vaš komentar