Gojković i Brguljan: Želeli smo medalju, sada želimo zlato

Podeli:
Foto: VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore pobedili su Grčku sa 8:4, pa će se na finalnom turniru Svetske lige u Tbilisiju, za zlatnu medalju boriti protiv SAD koje su savladale Italiju sa 10:8. Finale počinje 1. jula u 18 časova.

„Moramo da budemo zadovoljni. Pre svega, čestitke igračima, veliki deo njih je bio u lošem stanju zbog stomačnog virusa koji nas je pogodio, ali su uspeli da se oporave koliko su mogli i svi su hteli da igraju”, rekao je selektor Vladimir Gojković pa nastavio:

Vaterpolo:

Zadovoljni smo ostvarenim i plasmanom u finale. Slavili smo protiv izuzetno kvalitetne selekcije Grčke, a sada nas očekuje duel sa izuzetno kvalitetnom selekcijom SAD, sa kojom smo sparingovali u pripremnom periodu. Svako u finalu želi da pobedi. Uradićemo sve što je u našoj moći da stignemo do trijumfa i trona”.

Kapiten Draško Brguljan je naglasio da je prevagu na tasu Crne Gore donela granitna odbrana.

Odigrali smo fantastičnu odbranu, napravili smo maltene dve, tri greške. Ostalo je bilo savršeno, Tešanović je branio odlično. Zasluženo smo pobedili. Došli smo na finalni turnir po medalju, stigli smo do srebra, ali sada želimo zlato”, naglasio je Draško Brguljan.

Veliko finale, duel između Crne Gore i SAD na programu je 1. jula sa početkom u 18 časova.

Komentari

Vaš komentar