Gojković: Kadri smo da stignemo do Tokija

Podeli:
FOTO: VPSCG

Izabranici Vladimira Gojkovića, vaterpolisti Crne Gore, nastavili su sa sjajnim partijama na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Roterdamu. Izborili su plasman u polufinale, pa sada imaju dve meč lopte za plasman u Tokio.

Popularne „ajkule“ su na putu ka polufinalu pobedile Kanadu sa 21:7, Brazil sa 15:5, Grčku sa 8:4, Gruziju sa 11:9 i Holandiju u četvrtfinalu sa 13:7.

povezane vesti

Kontrolisali smo dešavanja u bazenu od prvog do poslednjeg minuta. Bilo je oscilacija, ali pobeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje. Nije bilo lako odigrati utakmicu protiv Holandije, jer smo se borili sa pritiskom i imperativom, kao i sa veoma neugodnim i kvalitetnim rivalom. Odbrana je bila na željenom niovu, u napadu smo pronalazili odlična rešenja i zasluženo smo u polufinalu“, naglasio je Vladimir Gojković, selektor Crne Gore, pa nastavio:

Sada slede mečevi odluke za ostvarenja sna, a to je plasman na Olimpijske igre. U polufinalu ćemo najverovatnije igrati protiv Hrvatske. Vremena za neku veliku pripremu nema. Ostaje nam da pružimo i poslednji atom snage, kao što smo to radili i do sada, te da se nadamo da ćemo uspeti već u polufinalu da rešimo sve dileme kada je ostvarenje cilja u pitanju. Verujem u momke koje vodim, zadovoljan sam prikazanim i smatram da smo kadri da izborimo plasman na Olimpijske igre“.

Polufinalni duel između Crne Gore i pobednika duela između Hrvatske i Gruzije, na programu je 20. februara sa početkom u 18 časova.

Komentari

Vaš komentar