Gojković: Počeo je novi olimpijski ciklus

Podeli:
Foto: VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore okupila se u Nikšiću, gde će trenirati do 30. oktobra. Selektor Vladimir Gojković pozvao je igrače iz domaćih klubova, reprezentativce i potencijalne reprezentativce, čime su počele pripreme za obaveze koje očekuju popularne „ajkule” već od januara.

Pozvani su: Alen Isljamović, Dušan Matković, Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Dragoljub Ćetković i Neđo Baštrica iz Primorca, Dragan Marković, Vasilije Marinković, Marko Milić, Marko Mršić i Petar Vujošević iz Katara, Luka Murišić, Martin Gardašević, Darko Đurović, Uroš Vučurović, Danilo Radović, Vasilije Radović, Jovan Vujović, Damjan Vujičić, Matija Sladović, David Stevović i Ilija Radović iz Jadrana, te Andrija Korać i Nikola Ivanović iz Budve.

„Kreće novi olimpijski ciklus. S obzirom na to da je Svetska liga pomerena za januar, a već prvi meč je trebalo da se odigra za vikend, odlučili smo da okupimo širi krug mladih igrača iz domaćih klubova, koji su imali uspešno leto sa mlađim selekcijama. Da ih proverimo i vidimo ko može da prati zahteve koje nosi seniorski nivo, jer vrlo brzo će doći provere i sparing mečevi sa jakim selekcijama”, rekao je selektor Gojković, na početku priprema, odnosno na početku novog olimpijskog ciklusa, pa nastavio:

VPSCG

„Iskoristićemo sve prozore tokom sezone, kada klubovi imaju manje obaveza, da okupimo igrače iz crnogorskih klubova i da radimo. Njima će to značiti i brzo će se iskristalisati koliko imamo potencijala. Imamo nekoliko izostanaka zbog povreda, ali to je normalno u ovom delu sezone”.

Sa selektorom Gojkovićem radiće i treneri Miodrag Mirović, Miodrag Matković, Zoran Ivanovski i Milan Ćirović, te doktor Vladimir Dedović i fizioterapeut Ivan Borović.

Start Svetske lige pomeren je za januar naredne godine. Zbog ranijih pomeranja izazvanih koronavirusom, popilarne „ajkule” će igrati na Svetskom prvenstvu u Fukuoki u maju, kao i na Evropskom prvenstvu u Splitu krajem avgusta.

Komentari

Vaš komentar