Gojković za SK: Stvaramo ekipu za velika dela

Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, ostavila je iza sebe Svetsko prvenstvo u Mađarskoj, finalni turnir Svetske lige u Francuskoj, izuzetno kvalitetni turnir u Grčkoj, odnosno kontrolnu utakmicu sa Srbijom. Izabranici Vladimira Gojkovića pripreme za Evropsko prvenstvo u Splitu su nastavili u Kotoru.

Posle sedam dana rada u Kotoru, popularne “ajkule” se sele u Nemačku, gde će odmeriti snage sa domaćinom i selekcijom Španije, zatim sledi spisak igrača, pa borbe na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta u Splitu.

VPSCG/Anna Feher

Godina koja je u toku, nije kvalifikaciona za Olimpijske igre, a čelnici Vaterpolo saveza i stručni štab su odlučili da naprave smenu generacije, da drastično podmlade tim, da sa jednom od najmlađih selekcija na planeti stignu do Olimpijskih igara u Parizu, a da zatim od Pariza do Los Anđelesa budu konkurentni za osvajanje medalja na svim velikim takmičenjima.

Sport Klub

Selektor Gojković je pre Svetskog prvenstva naglasio da je u pitanju proces, da se ništa ne može ostvariti preko noći, da potencijala ima, ali da je potrebno vremena i strpljenja, kako bi se pomenuti potencijal, pretočio u kvalitet, neophodan za osvajanje medalja na velikim takmičenjima.

Izuzetno mlada selekcija, uz dosta promena u sastavu tima, imala je uspona i padova na Svetskom prvenstvu, finalnom turniru Svetske lige…. ali je imala mečeve koji svim ljubiteljima vaterpola u Crnoj Gori daju za pravo da veruju da je svetla budućnost jako blizu.

VPSCG/Krsto Vulović

U pitanju je naravno duel protiv Španije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva gde je samo malo sreće nedostojala da Bogdan Đurđić umesto prečke zatrese mrežu, donese izjednačenje, protiv selekcije, koja je kasnije osvojila titulu prvaka sveta.

U pitanju su mečevi protiv Srbije u grupnoj fazi takmičenja, Španije takođe u grupnoj fazi, odnosno Australije u borbi za plasman od petog do osmog mesta. Turnir u Grčkoj je podigao atmosferu u timu, jer je pored Holandije i Nemačke, pobeđena i selekcija Grčke koja je nedavno osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, a zatim je stigla i pobeda nad Srbijom, posle peteraca.

VPSCG/Krsto Vulović

“Ništa se nije promenilo. Proces se nastavlja, ulažemo mnogo rada i truda, imamo uspona i padova, ali verujem kao i svi u timu, da smo na dobrom putu. Odigrali smo nekoliko zaista sjajnih mečeva. Slažem se da je utakmica u četvrtfinalu Svetskog prenstva protiv Španije bila na izuzetno visokom nivou, a žao mi je što odlično partiju protiv istog rivala, na finalnom turniru Svetske lige nismo krunisali pobedom, jer smo mogli do prvog mesta u grupi, a samim tim i do polufinala, ali nedostajalo je iskustva i rutine” naglasio je Vladimir Gojković za Sport Klub, pa nastavio:

Sport Klub

“Trenutno vredno radimo u Kotoru, a uskoro nas očekuje još jedan kontrolni turnir. Odmerićemo snage sa selekcijama Nemačke i Španije u Nemačkoj, a zatim krenuti put Splita, odlučni u nameri da se u svakom meču borimo od prvog do poslednjeg minuta. Za nas je svaka utakmica finale, svaki meč je prilika da napravimo korak napred ka primarnom cilju, a to je stvaranje ekipe za velika dela. Ponavljam, smatram da smo na pravom putu, a u ovom momentu nam je potrebno strpljenje i mnogo rada, kako bi potencijal pretočili u induvidualni i timski kvalitet, neophodan da se borimo za medalje na velikim takmičenja”.

Anna Feher

Istinski ljubitelji vaterpola u Crnoj Gori svesni su da je proces koji je pokrenut prilično bolan, zahtevan i težak. Kroz isti proces prolazi i selekcija Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Japanu. Međutim, mlade “ajkule” su pokazale da su spremne da grizu u svakom meču, a gotovo je izvesno da će potencijal koji imaju, uz rad i trud koji ulažu, isplivati na površinu, da će uskoro umesto sumnjičavog vrćenja glavama, uslediti slavlje zbog uspeha vaterpolo reprezentacije Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar