Gopčević za SK: Neće biti lako, na muci se poznaju junaci

Podeli:
Primorac
Foto: VK Primorac

Vaterpolisti Primorca iz Kotora spremaju se za prvi krug kvalifikacija u Ligi šampiona. Kotorani će igrati u italijanskoj Savoni, a rivali na putu ka drugoj rundi su španska Terasa, Monpelje, AZS iz Poljske, Vitorija Gimaraeš iz Portugala i domaćin, Savona.

Posle dosta spekulacija u proteklih mesec dana, situacija se konačno kristalisala. Sandra Sukna, koji je otišao u Pro Reko, na mestu prvog trenera, zamenio je Ranko Čapro PerovićMlađan Janović ostaje predsednik, a Toni Petrović sportski direktor kluba.

Podsećanja radi, Ranko Perović je bio trener Primorca 2009. godine, kada su Kotorani stigli do titule prvaka Evrope, a bio je i selektor Crne Gore koja je na Olimpijskim igrama u Londonu zauzela četvrto mesto.

VK Primorac

“Daleko smo od top forme, što je donekle i logično jer smo kasno počeli pripreme, momci koji su osvojili bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina su tek nedavno počeli sa radom, a na momke koji brane boje Crne Gore na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, možemo da računamo tek pred polazak u Italiju. Međutim, moramo u hodu da rešavamo trenutnu situaciju, moramo da uradimo sve što je u našoj moći da pravdamo ugled i rejting na prvom kvalifikacionom turniru Lige šampiona. Iako imamo problema, cilj je plasman u drugu, ili ti glavnu rundu kvalifikacija za elitno takmičenje”, naglasio je kapiten Primorca Marko Gopčević pa nastavio:

“Bićemo oslabljeni u sezoni koja sledi, jer Miroslav Perković, momak koji je bio ne samo ključna karika u Primorcu, nego i u reprezentaciji, karijeru nastavlja u Novom Beogradu. Međutim, cilj nam je da nastavimo pozicioniranje kluba na evropskom i regionalnom nivou. Prošle sezone smo napravili velike korake u svim takmičenjima,  a sada želimo da nastavimo u istom ritmu. Moramo da idemo korak po korak, a prvi je, uzevši u obzir sve probleme koje smo imali sa pripremama najteži. Uprkos navedenom, optimista sam i verujem da ćemo izboriti plasman u drugi rundu kvalifikacija”.

Jadran iz Herceg Novog, koji je imao garantovano mesto u grupnoj fazi i za sezonu koja sledi, na žalost, morao je zbog finansija, da odustane od garantovanog mesta, pa će se za njega boriti od prvog kruga kvalifikacija.

Novljani će se takmičiti u grupi B i imaće ulogu domaćina na bazenu u Podgorici. Rivali crnogorskog prvaka su OSC Budimpešta, Jadran iz Splita, grčki Apolon, ruski Sintez, litvanski Zaibas i turski Enko.

Podsećanja radi, četiri ekipe će izboriti plasman u drugi, ili ti glavnu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Komentari

Vaš komentar