Grčka kaznila promašaje Crne Gore, još jedna šansa za SP

Podeli:
VPSCG/Anna Feher

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore poražena je od Grčke sa 14:12 (1:2, 2:3, 6:2, 5:5), pa će se boriti za sedmo mesto na Evropskom prvenstvu, a na talonu će biti mesto na Svetskom prvenstvu koje se naredne godine igra u Fukuoki.

Golove za Crnu Goru, postigli su: Marko Petković tri, Kanstanin Averka, Bogdan Đurđić, Dušan Matković i po dva, Marko Mršić, Aleksa Ukropina, Vladan Spaić po jedan. Prevagu na tasu Grčke, doneli su Konstantinos Genedijunas sa pet, odnosno Stilijanos Agriropulos i Aleksandros Papanastasiju sa po dva gola.

Anna Feher

Izabranici Vladimira Gojkovića, dobro su počeli meč. Dobili su prvu deonicu sa 2:1. Strelci su bili Kanstanin Averka i Vladan Spaić. S druge strane, mrežu odličnog Petra Tešanovića, uspeo je da zatrese Guvetsis.

Rat nereva je nastavljen u drugom kvartalu. Vlahopulos je pogodio za 2:2, Dušan Matković sa 3:2, a Agriropulos ponovo doneo izjednačenje. Crna Gora je preko Bogdana Đurđića i Alekse Ukropine stigla do 5:3, Vlado Popadić je promašio neverovatan zicer, ali je sa druge strane Petar Tešanović odbranio peterac – 5:3.

LEN

Papanastasiju je pogodio peterac sa 4:5, a Crna Gora promašila dva čista zicera. Kazna je stigla u vidu gola koji je postigao Nikolaidis – 5:5. Velika nervoza se uvukla u redove Crne Gore, usledile su još dve velike greške, dva laka gola Grčke, u režiji Papanastasijua i Genedijunasa za 7:5. Ofanzivnu agoniju Crne Gore, prekinuo je Dušan Matković – 6:7. Međutim, već u sledećem napadu, sa dva igrača više, pogodio je Alafrakis – 8:6. Đurđić je realizovao peterac za 7:8, ali je i Genedijunas bio miran sa pet metara – 9:7.

VPSCG/Anna Feher

Dilema je bila, da li Crna Gora može da preokreta? Matković je smanjio na 8:9, a Agriropulos pogodio za 10:8. Nedugo zatim, Kakaris je pogodio za 11:8 i sve je bilo gotovo. Do kraja meča, Crna Gora je uspela da smanji na 12:13, ali…

Crna Gora će u meču odluke za plasman na Svetsko prvenstvo koje se naredne godine igra u Fukuoki, igrati protiv poražene selekcije iz duela između Francuske i Gruzije.

Komentari

Vaš komentar