Hrvatska dobila triler protiv Mađarske u Šibeniku

Vaterpolo 5. avg 202215:57 > 16:00
Podeli:
REUTERS/Gonzalo Fuentas

U okviru zajedničkih priprema u Šibeniku, vaterpolo reprezentacije Hrvatske i Mađarske su odigrali zvaničnu utakmicu, a slavila je Hrvatska sa 10:9 (3:4, 4:3, 2:1, 1:1).

Mađarska je povela 3:0 ali su se Hrvati do kraja poluvremena potpuno vratili u igru. Prvo vođstvo puleni selektora Ivice Tucaka su ostvarili preko Krapića 9:8. U završnih osam minuta gosti su preko Buriana izjednačili, a Bašić je sredinom poslednje četvrtine postigao pobedonosni gol za Hrvatsku.

Tucak nije računao na Harkova i Domagoj Zovića. Mađari su jedan od rivala Srbije u grupi na Evropskom prvenstvu u Splitu.

Strelci za Hrvatsku su bili: Marinić-Kragić, Biljaka i Fatović po dva, Krapić, Bukić, Žuvela i Bašić po jedan , dok su za Mađare pogađali Manherc, Vigvari i Nemet po dva, Burian, Janšik i Kardoš po jedan.

VPSCG/Krsto Vulević

Pripreme se nastavljaju jer Evropsko prvenstvo počinje krajem avgusta, a podsećanja radi, u grupi A su Italija, Crna Gora, Gruzija i Slovačka, u grupi B su Hrvatska, Francuska, Grčka i Malta, u grupi C su Španija, Nemačka, Holandija i Rumunija, dok su u grupi D – Srbija, Mađarska, Slovenija i Izrael.

Prvoplasirane selekcije će izboriti direktan plasman u četvrtfinale, dok će selekcije koje budu na kotama dva i tri, nokaut fazu početi utakmicama osmine finala.

Komentari

Vaš komentar