Hrvatska počinje pripreme: Tucak izabrao za Japan

Podeli:
Adam Pretty/Getty Images

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske počinje pripreme za Olimpijske igre, a selektor Ivica Tucak je objavio širi spisak igrača na kojem se nalaze 23 imena. Podsećanja radi u Tokio će ih ići 13 (12+1).

Hrvatska je na kvalifikacionom turniru u Roterdamu imala velikih problema. Poražena je u grupnoj fazi od Rusije, zatim je u polufinalu, posle peteraca poražena od Crne Gore, a mesto u Tokiju je obezbedila posle penal ruleta protiv Rusije.

Vaterpolo:

Na Olimpijskim igrama, Hrvatska je u grupi sa Srbijom, Crnom Gorom, Španijom, Kazahstanom i Australijom, a primarni cilj je plasman u četvrtfinale.

Za mesto na Olimpijskim igrama, boriće se: Golmani: Marko Bijač (Pro Reko), Ivan Marcelić (Mladost), Toni Popadić (Jug), Marin Šparada (Solaris). Centri: Luka Lončar (Jug), Josip Vrlić (Mladost), Luka Lozina (Vuljagmeni), Lovro Paparić (Primorje). Bekovi: Andro Bušlje (Olimpijakos), Hrvoje Benić (Jug), Rino Burić (Jadran Split), Marko Macan (Hanover), Andrija Bašić (Palermo), Paulo Obradović (Jug), Zvonimir Butić (Jadran Split), Lovre Miloš (Mladost), Maro Joković (Breša), Havijer Garsija (Jug), Ante Vukičević (Marsej), Franko Lazić (Mladost), Luka Bukić (Mladost), Ante Visković (Mladost), Loren Fatović (Jug).

Na Olimpijskim igrama učestvuje dvanaest selekcija, a jedino Kazhstan i Južna Afrika nisu kandidati za osvajanje medalje. To dovoljno govori o tome kakva nas konkurencija očekuje. Grupa u kojoj se nalazimo je pakleno teška, pa je primarni cilj plasman u četvrtfinale. Sada je fokus na radu i pripremama. Naravno da verujem u momke koja sam pozvao, verujem da imamo kvalitet da se umešamo, te da smo kadri da stignemo do medalje na Olimpijskim igrama”, najavio je Ivica Tucak, kome će u stručnom štabu, prvi asistent biti Sandro Sukno, prošle sezone trener Primorca iz Kotora, a svojevremeno jedan od najboljih vaterpolista planete.

Komentari

Vaš komentar