Ivović: Nagrađeni smo za rad, trud, odricanja

Vaterpolo 21. feb. 202112:151 komentar
Podeli:
Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
VPSCG

Vaterpolisti Crne Gore uspeli su da san pretvore u javu. Projekat koji je pokrenut pre četiri godine, sa ciljem da se podmladi državni tim, formira mlada selekcija kadra da se izbori za mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju je ostvaren.

Izabranici Vladimira Gojkovića su pobedili Kanadu (21:7), Brazil (15:5), Grčku (8:4), Gruziju (11:9), Holandiju (13:7), a posle trilera i peteraca Hrvatsku u polufinalu sa 14:12.

Sada sledi borba za prvo mesto, ali ono što je planirano, što je sanjano sve ove godine je postalo java. Crna Gora možda u ovom trenutku nema najbolju selekciju na planeti, ali definitivno ima najltalentovaniju.

Formirana je generacija koja može da traje do Olimpijskih igara u Parizu, koja je osvajanjem zlatne medalje u Svetskoj ligi, bronzane na Evropskom prvenstvu, uz plasman na finalni turnir Svetske lige i Olimpijske igre u Japanu, pokazala da će imati šta da kaže i pokaže u Tokiju.

Pružali smo neverovatne partije u Roterdamu, videla se energija, hemija, agresivnosti. Videlo se da imamo igru, sistem kojeg smo se pridržavali i čestitam svima, stručnom štabu koji je uradio odličan posao, Savezu, saigračima… Ovo je ravno osvajanju medalje na nekom velikom takmičenju, jer ekipa iz godine u godinu menja po dva ili tri igrača. Pred turnir u Roterdamu smo imali velike probleme sa povredama, nismo bili kompletni, ali to nismo potencirali, jer nismo želeli da tražimo alibi. Verovali smo da će posvećen rad i vera biti nagrađeni, tako je i bilo „, naglasio je Aleksandar Ivović, uzdanica reprezentacije Crne Gore i jedan od najboljih vaterpolista planete, pa nastavio:

U sastavu koji je obezbedio mesto na Olimpijskim igrama su tri igrača iz Primorca, kluba koji već tri godine nema bazen. Ti igrači treniraju u Budvi, putuju dva puta dnevno. Oni su radili u uslovima koji se ne mogu nazvati sportskim i normalnim. Apelujem na sve u Crnoj Gori, koji mogu da pomognu, da se bazen u Kotoru završi. Ovo što smo uradili u Roterdamu je ravno čudu, a čuda se ne dešavaju svaki dan”.

Misli se naravno odmah usmeravaju na Olimpijskim igrama, a posle sjajnih rezultata i partija u proteklom periodu, u vazduhu lebdi dilema, da li izabranici Vladimira Gojkovića, posle tri četvrta mesta, mogu do medalje na Igrama u Japanu.

„Nadam se da možemo do velikog rezultata. Imamo odlične mlade igrače, ali njima treba omogućiti uslove kako bi nastavili da veruju u sebe, a ne da budu prinuđeni da napuste vaterpolo„, zaključio je Ivović.

Komentari

Vaš komentar