Izabranici Dejana Savića u glas: Iz Podgorice u Strazbur

Podeli:
REUTERS/Marko Djurica

Jedna nova aktuelna generacija vatrpolista Srbije u četvrtak, 28. aprila, počinje svoju priču. U četvrtfinalu evropskih kvalifikacija Svetske lige, u Podgorici odmeriće snage sa Grčkom sa početkom u 21 čas.

Pre toga igraće Italija – Hrvatska (15), Mađarska – Španija (17), Crna Gora – Francuska (19). Pobednici će se plasirati u polufinale. Ukoliko Francuska pobedi Crnu Goru onda će preostali pobednici biti automatski učesnici završnice Svetske lige u Strazburu.

Ukoliko pobedi Crna Gora, tada će sa ovog turnira tri najbolje ekipe plasirani na F8, koji se igra u Strazburu i gde su mesto već obezbedili SAD, Kanada, Brazil i Australija.

“Uvek imamo visoka očekivanja. Verujem u prolaz. Grci napreduju. Ne interesuje nas njihov sastav, biće teško četvrtfinale.  Ovo je odlična provera za ovaj, pod navodima novi tim”, rekao je Strahinja Rašović.

Đorđe Lazić je u odličnoj formi. Centar Breše na glasio:

“Odlično smo radili poslednjih mesec dana. Spremni sam, motivisani i verujem da ćemo pokazati dobar vaterpolo.”

vaterpolo reprezentacija srbije
Maddie Meyer, Getty Images

Za Marka Radulovića je finalni turnir koji sledi,  debi na zvaničnom, velikom takmičenju:

“Prvi cilj je pobeda nad Grčkom, a zatim plasman na finalni turnir koji se održava u Strazburu. Očekujem tvrdu utakmicu ali sa dobrim ishodom.”

Branislav Mitrović je najiskusniji u timu. Kapiten je rekao:

“Strpljenje, rad, motiv, želja, borba za rezultat. Ovaj turnir je pripremni ali su nam Grci važni jer ćemo se dosta puta sa njima susretati. Cilj je plasman na finalni turnir“.

FOTO: VSS

Grci će igrati bez Funtulisa, Zerdevasa, Karogeropulosa, Vlahopulosa kao i igrača koji su završili karijeru, Kapotisa, Kolomvosa, Murikisa i Galanidisa.

Pre podne reprezentacija je sparingovala sa Hvatima, na drugom treningu se bazen delio sa Francuzima. I za kraj Ognjen Stojanović je proslavio 26. rođendan. Po običaju, čestitke, torta za lep početak.

Komentari

Vaš komentar