Jadran bolji od Primorca, kreće borba za titulu

Podeli:
VK Jadran

Vaterpolisti Jadrana iz Herceg Novog pobedili su Primorac iz Kotora sa 9:6, u poslednjem kolu ligaškog dela takmičenja, a sada kreće borba za titulu, koju brane Novljani.

Pre meča, koji je odigran u Herceg Novom, bilo je poznato da će u polufinalu snage odmeriti Jadran iz Herceg Novog i Budvanska rivijera, odnosno Primorac i Kataro, ali je na talonu bio prestiž, pa je viđena velika borba za svaku loptu, za svaki pedalj bazena.

Uoči poslednje deonice, Kotorani su vodili sa 6:5, ali su izabranici Petra Radanovića, vaterpolisti Jadrana, bili daleko bolji rival u završnom kvartalu, koji su dobili sa 4:0.

Golove za Jadran, postigli su Đuro Radović i Kanstantin Averka po dva, odnosno Uroš Vučurović, Dimitrije Obradović, Jovan Vujović, Marko Petković i Vasilije Radović po jedan. Golove za Primorac, postigli su Vuk Drašković, Marko Gopčević, Aljoša Mačić, Danilo Adžić, Miroslav Perković i Dušan Matković.

Polufinale se igra na dve pobede, a termini su 10/11. i 14/15. april, dok bi eventualne majstorice bile organizovane 17. aprila. Početak finalne serije, koja se igra na tri pobede, planiran je za 28. april. Igraće se i za treće mesto, i to na dve pobede – termini su 21, 24. i 27. april.

Podsećanja radi šampionski tron brani Jadran iz Herceg Novog koji će do kraja sezone igrati na poslednjem turniru grupne faze Lige šampiona, a još uvek ima šanse da se nađe na finalnom turniru.

Šanse nisu velike, ali dok postoje treba se boriti.

 

Komentari

Vaš komentar