Jadran vs. Primorac: Uvertira za veliko finale

Podeli:
VK Jadran, VK Primorac
VK Jadran

Velikim derbijem, između Jadrana iz Herceg Novog i Primorca iz Kotora, 3. aprila se završava ligaški deo šampionata Crne Gore za vaterpoliste. Meč se igra u Herceg Novom sa početkom u 18 časova.

Sve dileme pred poslednje kolo su otklonjene. Kotorani u polufinale idu sa prvog mesta, Novljani su drugoplasirani, slede Budvanska rivijera i Kataro.

Vaterpolo:

Primorac u drugi ligaški derbi ulazi sa maksimalnim učinkom od pet pobeda, a od najvećeg rivala je bio bolji sredinom decembra prošle godine kada je kao domaćin u Budvi slavio sa 14:12.

S druge strane, Novljani su bili bolji u finalu Kupa Crne Gore, a pobedili su Primorac i na polufinalnom turniru Regionalne lige, ali su oba tima ostala bez mesta na finalnom turniru. Jadran je pobedama nad Budvanskom rivijerom i Katarom tokom proteklih nekoliko dana preuzeo kotu dva, pa će u polufinalu plej-ofa igrati Jadran i Budvanska rivijera, odnosno Primorac i Kataro.

Polufinale se igra na dve pobede, a termini su 10/11. i 14/15. april, dok bi eventualne majstorice bile organizovane 17. aprila. Početak finalne serije, koja se igra na tri pobede, planiran je za 28. april. Igraće se i za treće mesto, i to na dve pobede – termini su 21, 24. i 27. april.

Podsećanja radi šampionski tron brani Jadran iz Herceg Novog koji će do kraja sezone igrati na poslednjem turniru grupne faze Lige šampiona, a još uvek ima šanse da se nađe na finalnom turniru. Šanse nisu velike, ali dok postoje treba se boriti.

Komentari

Vaš komentar