Jug dobio triler u Splitu, veliki korak ka tituli

Podeli:
VK Novi Beograd/Đorđe Kostić

Vaterpolisti Juga iz Dubrovnika pobedili su Jadran u Splitu sa 11:10, napravili su brejk, napravili su prvi od tri potrebna koraka ka osvajanju titule.

Čitavim tokom meča se vodila velika borba za svaku loptu i pedalj bazena, a ulogu meč vinera prigrabio je Loren Fatović, koji je na 35 sekundi pre kraja uspeo da zatrese mrežu za konačnih 11:10 (2:3, 2:2, 3:2, 4:3).

Najefikasniji ekipe iz Dubrovnika, bili su Agriropulos, Kržić, Kakaris i Benić sa po dva gola, dok je meč viner Fatović, postigao jedan gol. Kod Jadrana Marinić Kragić je postigao tri, Bukić i Burić po dva gola.

Jug i Jadran će pre nastavka finalne serije, igrati u poslednjem kolu Lige šampiona. Dubrovčani gostuju ekipi Hanovera, a Splićani čekaju ekipu Barselonete.

VK Jadran/Krsto Vulević

Poslednje kolo je na programu 10. i 11. januara, snage će odmeriti: Pro Reko – Marsej, Špandau- Crvena zvezda, Hanover – Jug, Steaua – OSC, Jadran – Barseloneta, Radnički – Novi Beograd, FTC – Breša, Dinamo – Olimpijakos.

Breša, Ferencvaroš, Novi Beograd, Barseloneta, Pro Reko, Marsej, Jug, Hanover – spisak je učesnika finalnog turnir vaterpolo Lige šampiona koji se igra u Beogradu i koji, kao i utakmice poslednjeg kola, posle kojih će se znati parovi četvrtfinala, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Aleksandos Papanastasiu
VK Jug

Grupa A: Breša 30, FTC 25, Novi Beograd 24 Barseloneta 24, Olimpijakos 20, Radnički 13, Jadran Split devet, Dinamo Tbilisi tri.

Grupa B: Pro Reko 36, Marsej 33, Jug 30, Hanover 20, OSC 16, Špandau 10, Steaua i Crvena zvezda po četiri.

Komentari

Vaš komentar