Kataro šokirao Primorac, sledi majstorica

Podeli:
Primorac
Foto: VK Primorac

Vaterpolisti Katara uspeli su da naprave podvig, uspeli su da pobede ekipu Primorca sa 12:11, posle boljeg izvođenja peteraca. Kataro je izjednačio u polufinalnoj seriji, pa će odluka o finalisti pasti posle majstorice.

Golove za Kataro, postigli su: Marko Mršić četiri, Petar Vujošević tri, Bojan Paunović dva, Dragan Marković, Miljan Popović i Božo Vuksanović po jedan. Golove za Primorac, postigli su Dušan Matković četiri, Marko Gopčević tri, Uglješa Vukasović, Ešvort Molten, Danilo Adžić, Miroslav Perković po jedan.

Primorac je prvi meč dobio sa 15:6, pa se očekivalo da će relativno lako stići do finala, ali se sa takvim epilogom nisu složili mladi momci u Kataru. Ušli su u duel, odlučni u nameri da se bore do poslednjih atoma snage, da budu što konkurentniji, a na kraju su uspeli da slave posle boljeg izvođenja peteraca.

Pre toga, Primorac je vodio sa 9:6, ali je Kataro mini serijom od 3:0 stigao do izjednačenja i peteraca, a nedugo zatim i do velike pobede. Odlučujući meč za plasman u finale, Primorac i Kataro će odigrati 17. aprila u Budvi, jer bazen u Kotoru još uvek nije u upotrebi.

U međuvremenu, 15. aprila, Budvanska rivijera će ugostiti Jadran iz Herceg Novog, koji vodi u polufinalnoj seriji sa 1-0 i koji brani tron. Početak finalne serije, koja se igra na tri pobede, planiran je za 28. april. Igraće se i za treće mesto i to na dve pobede, a termini su 21, 24. i 27. april.

Finalna serija će krenuti nešto kasnije, jer Jadran iz Herceg Novog očekuje učešće na poslednjem turniru grupne faze Lige šampiona, na kojem će nastojati da se umeša u borbu za mesto na finalnom turniru, na kojem će učestvovati osam ekipa, a borbe za tron će se voditi u Beogradu.

Komentari

Vaš komentar