Ključaće bazen u nokaut fazi, pakao na putu ka medalji

Vaterpolo 25. jun 202221:223 komentara
Podeli:
Adam Pretty, Getty Images Sport

Vaterpolisti Srbije izborili su direktan plasman u četvrtfinala, pošto su u grupi savladali SAD sa 17:13, Australiju sa 6:5 i Kazahstan sa 22:3. Za razliku od Srbije, Crna Gora i Hrvatska će nokaut fazu početi utakmicama osmine finala. Crna Gora igra 27. juna protiv Japana, a istog dana, snage će odmeriti Hrvatska i Gruzija.

Direktan plasman u četvrtfinale izborili su Srbija, Španija, Grčka i Mađarska, a u ostalim mečevima osmine finala, snage će odmeriti Hrvatska i Gruzija, Italija – Australija, SAD – Južna Afrika.

Srbija čeka boljeg iz duela Hrvatske i Gruzije, Španija čeka boljeg iz duela Crne Gore i Japana, Grčka čeka boljeg iz duela SAD i Južne Afrike, a Mađarska boljeg iz duela Italije i Australije. Četvrtfinalni dueli su na programu 29. juna.

Poslednji dan grupne faze je doneo dosta uzbuđenja. Japan je dugo mučio Hrvatsku, vodio sa 9:7, 10:8, ali je na kraju doživeo ubedljiv poraz. Radi se o selekciji koja napreduje i sa kojom će Crna Gora sigurno imati problema u osmini finala.

REUTERS/Gonzalo Fuentas

Težak posao očekuje i Hrvatsku, jer je Gruzija pobedila Brazil, odigrala triler meč sa Crnom Gorom. Pokazala je da može da bude izuzetno, izuzetno neugodna.

U direktnom okršaju za prvo mesto u grupi, Španija je poslednju deonicu dobila sa 4:0, pa je rastužila Italiju, koja je imala pobedu u rukama, a sada u osmini finala igra protiv Australije, a zatim u četvrtfinalu protiv Mađarske.

VSS/S.Sandić

Izabranici Dejana Udovičića, vaterpolisti SAD, pobedili su Australiju u još jednom derbiju dana, obezbedili su drugo mesto u grupi, igraće protiv Južne Afrike u osmini finala, apsolutni su favorit, a nisu bez šansi ni u četvrtfinalu protiv Grčke, naprotiv.

Komentari

Vaš komentar