Kup CG: Novljani granitnom odbranom slomili Kotorane

Podeli:
VK Jadran/Krsto Vulević

Završen je prvi turnir Kupa Crne Gore u vaterpolu, čiji je domaćin bila Budva. Ove sezone četiri ekipe će odigrati dva turnira, jedan u Budvi, jedan u Kotoru, a zatim, na osnovu plasmana, sledi finalni meč i borba za treće mesto u Podgorici.

U prvom meču poslednjeg kola, na turniru u Budvi, Budva  je pobedila Kataro iz Kotora sa 8:7 (2:3, 1:1, 2:1, 3:2). U derbiju, Jadran iz Herceg Novog je pobedio Primorac iz Kotora sa 8:5 (3:0, 3:1, 1:3, 1:1).

Golove za Jadran, postigli su: Jovan Vujović, Marko Petković i Danilo Radović po dva, Jake Muskat i Martin Gardašević po jedan. Golove za rimorac, postigli su: Draško Šekarić, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Balša Vučković i Veljko Paunović po jedan.

Primorac
Foto: VK Primorac

Novljani su do pobede stigli granitnom odbranom tokom prve dve deonice. Postigli su šest golova, a jedini su primili u samoj završnici. Mali pad u igri Jadrana, Primorac je iskoristio da stigne do 4:7, uoči poslednjeg kvartala, ali su Novljani prilično mirno priveli meč kraju.

Podsećanja radi, u prvoj rundi, Jadran je pobedio Budvu sa 15:5, a Primorac je bio bolji od Katara sa 16:8. U drugom kolu, Jadran je pobedio Kataro sa 14:1, a Primorac je bio bolji od Budve sa 17:7.

Komentari

Vaš komentar