Lazović za SK: Hrabro na F8, sanjamo medalju u Tokiju

Podeli:
Dejan Lazović
VPSCG

Izabranici Miloša Šćepanovića, vaterpolisti Marseja, premašili su očekivanja u sezoni koja se polako bliži kraju. Osvojili su titulu u Francuskoj, obezbedili su plasman na finalni turnir Lige šampiona, koji se od 3. do 5. juna igra u Beogradu i koji možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Ekipa čije boje brane Andrija Prlainović, Dejan Lazović, Vladan Spaić, Bogdan Đurđić, Uroč Čučković i Ante Vukićević nije doživela ni jedan poraz na putu ka tituli, a tokom grupne faze elitnog takmičenja je pokazala da je kadra da bude konkurentna najboljim timovima Evrope.

„Primarni cilj sa početka sezone smo ostvarili. Stigli smo do titule. Ligaški deo smo odradili besprekorno. Imali smo 17 bodova više u odnosu na Strazbur, 20 u odnosu na Noizi, koji nam je bio rival u finalnoj seriji, koja se igrala na gol razliku. Nije bilo lako protiv rasterećenog, a kvalitetnog rivala. Međutim, pokazali smo da smo bez konkurencije najbolja ekipa u Francuskoj, a misli smo odmah usmerili ka finalnom turniru Lige šampiona koji se igra u Beogradu“, naglasio je za Sport Klub, jedan od najboljih golmana planete i reprezentativac Crne Gore u sastavu Marseja, Dejan Lazović, pa nastavio:

„Samim plasmanom na finalni turnir smo ostvarili veliki uspeh, ali ne želimo da stanemo na tome. Za razliku od finalne serije u Francuskoj gde smo bili pod pritiskom i imperativom, sada imamo mogućnost da uživamo, a da istovremeno pokažemo koliko vredimo i možemo. Ferencvarošu pripada uloga favorita na papiru, ali će pomenutu ulogu morati da opravda u bazenu, a to neće biti lako. Ako smo mogli da pariramo Pro Reku, možemo i Ferencvarošu, Borićemo se do poslednjeg daha za mesto u polufinalu elitnog takmičenja“.

Finalni turnir igra se u Beogradu od 3. do 5 juna, a u četvrtfinalu, snage će odmeriti: Pro Reko – Hanover, Ferencvaroš – Marsej, Jug – Breša i Barseloneta – Olimpijakos.

Odmah po završetku finalnog turnira, Miloš Šćepanovića, Vladan Spaić, Bogdan Đurđić, Uroš Čučković i Dejan Lazović će se priključiti pripremama reprezentacije Crne Gore koju tokom leta očekuje finalni turnir Svetske lige u Tbilisiju i Olimpijske igre u Tokiju.

„Sada smo fokusirani na finalni turnir Lige šampiona i duel protiv Ferencvaroša. Međutim, svima nam je glavi burno leto koje sledi. Očekuje nas finalni turnir Svetske lige i daleko najvažnije takmičenje za svakog sportistu, Olimpijske igre. U ovom trenutku, nismo najbolja selekcija na planeti, ali najperspektivnija jesmo sigurno. Medalju na velikim takmičenjima niko ne može da obeća, ali već sada mogu da obećam da ćemo se boriti do poslednjeg atoma snage, kako bi san pretvorili u javu, a san je naravno medalja u Tokiju“, zaljučio je Dejan Lazović.

 

Komentari

Vaš komentar