LEN EK (Q): AEK odoleo Vojvodini, ništa od druge faze

Podeli:
VK Vojvodina

Vaterpolisti Vojvodine borili su se od prvog do poslednjeg minuta, ali na kraju, nisu uspeli da pobede AEK. Meč je završen rezultatom 9:9 (3:2, 2:3, 2:2, 2:2), pa je već sada izvesno da će sa turnira u Novom Sadu, plasman u drugi fazu LEN Evrokupa obezbediti španski Sabadelj i mađarski BVSC.

Golove za Vojvodinu koja je u prvom kolu poražena od Sabadelja sa 12:5, a u poslednjem igra protiv ekipe BVSC, postigli su: Nikola Bogdanović, Nikola Bursać, Ilija Prekogačić sa po dva, odnosno Dragoljub Rogač, Aleksandar Radanović i Nikola Nikolov po jedan. Kod Atinjana, Dimitrije Kriještorac je postigao pet, Aleksandro Iliopulos dva, Nikola Vukčević jedan gol.

Vojvodina je u završnici meča vodio sa 9:8, ali je remi, koji nije odgovarao ni Novosađanima ni Atinjanima, doneo Nikola Vukčević na 29 sekundi pre kraja.

VK Šabac facebook

Pored Vojvodine za mesto u drugoj fazi LEN Evrokupa bori se i Šabac, koji je posle remija sa Utrehtom – 8:8, te pobede nad Duizburgom – 13:11, ispustio pobedu protiv francuskog Turkoana – 6:6, pa se sada nalazi u veoma teškoj situaciji.

Da bi ostali u igri za osvajanje jednog od dva mesta koja vode u drugu fazu evropskog takmičenja, Šapčani moraju da pobede izuzetno kvalitetni Vašaš, ili da se nadaju iznenađenju u vidu pobede Utrehta nad Turkoanom, a zatim i pobedi Vašaša nad ekipom iz Francuske.

Komentari

Vaš komentar