LEN EK (Q): Kraj evropske priče za Šabac

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca nisu uspeli u izuzetno jakoj konkurenciji da izbore plasman u treću fazu takmičenja u LEN Evrokupu. Šapčani su na turniru u Palermu poraženi od mađarskog BVSC sa 8:7, a zatim i od domaćina Palerma sa 14:8 (4:2, 3:0, 3:4, 4:2).

Uoči poslednjeg kola u kojem će snage odmeriti Palermo i BVSC, odnosno Šabac i Strazbur, već je jasno da borbe u drugom po rangu evropskom takmičenju nastavljaju Palermo i BVSC.

Golove za Šabac, postigli su: Nikola Marković četiri, Ivan Kopcev dva, Petar Stanić i Kristijan Šulc po jedan. Prevagu na tasu Palerma, doneli su Andrija Bašić sa četiri, Makvel Irving sa tri, odnosno Mario Del Baso, Andrija Vlahović i Luka Marziali sa po dva gola.

Šabac se okreće iskušenjima u Regionalnoj ligi, šampionatu i Kupu Srbije. Pored Šapca, ugled regiona u drugoj fazi LEN Evrokupa brani i Solaris iz Šibenika koji je u prvom kolu poražen od Vašaša sa 12:5, a slede dueli sa Ortiđom i španskim Sabadeljom, tako da su šanse Solarisa da stigne u treću rundu, izuzetno male.

Komentari

Vaš komentar