LEN EK (Q): Šabac bolji od Duizburga, slede mečevi odluke

Podeli:
VK Šabac facebook

Vaterpolisti Šapca pobedili su Duizburg iz Nemačke na kvalifikacionom turniru LEN Evrokupa u Holandiji sa 13:11 (2:1, 5:5, 2:3, 4:2). Podsećanja radi, Šapčani su u prvoj rundi, protiv domaćina Utrehta odigrali nerešeno – 8:8.

Golove za Šabac, postigli su: Kristijan Šulc pet, Ivan Kopcev tri, Mihajlo Repanović i Nikola Marković po dva, Simon Vogel jedan. Kod Duizburga, Đorđe Tanasković je postigao tri, a Lazar Kilibarda dva gola.

Šapčani su do pobede stigli posle velike borbe, a pitanje pobednika su rešili na početku poslednje deonice, kada su mini serijom od 3:0, pobegli na 12:9, a zatim mirno priveli meč kraju.

Šapčane već 2. oktobra očekuju mečevi odluke kada je reč o osvajanju jednog od dva mesta koja vode u drugu fazu takmičenja. Šabac će prepodne igrati protiv francuskog Turkoana, a popodne protiv mađarskog Vašaša.

Pored Šapca, za mesto u drugoj fazi LEN Evrokupa, bori se i Vojvodina koja je u prvom kolu na turniru u Novom Sadu poražena od španskog Sabadelja sa 12:5. Vojvodinu očekuju dueli protiv mađarskog BVSC-a i grčkog AEK-a.

Komentari

Vaš komentar